• 瀏覽: 6,377
  • 回覆: 151
+3
引用:
原帖由 fstephen 於 2021-2-11 10:40 AM 發表

出錯原因實好多,所以每個人都有責任,唔單只賴落個頭 (政府) 度 ...

舉個例,銅鑼灣糖街有個市集,宜家仲可以卅檔室內開,樓下門口兩個人招呼(似睇水咁款),樓上滿是年青人仲開哂香薰令空氣感覺似食煙環境,毫無防疫措施的,咁樣係乜嘢群組? (依班年青人係乜嘢取向大家唔駛我講)

所以同心抗疫,細節也不放鬆,政府努力緊,大家唔努力,香港無希望!
而家相對黎講, 其實中招機率唔算高(唔似英美爆到7彩), 所以大把人偷雞搏無事.

驗完冇大發現, 唔係應該放心嗎?
點解仲要繼續嘈?

引用:
原帖由 小小明星123 於 2021-2-11 10:21 AM 發表
阿作者不如你又比D點可以唔駛錢又可以降低確診數字方法政府,你地作就天下無敵
作者只係識點樣寫衰政府, 自己有人工就工.
睇返反對派議員就, 唔使有建議, 識得反對就得.

咁少錢? 咁繼續做啦。支持香港政府。

引用:
原帖由 力力奇 於 2021-2-11 10:13 AM 發表
咁係咪多做多錯,唔做唔錯先?係就唔好做,話之你爆到七彩,反正到時死係你家人
爆到七彩個時,又會鬧政府唔做野.

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-2-11 11:07 AM 發表

而家相對黎講, 其實中招機率唔算高(唔似英美爆到7彩), 所以大把人偷雞搏無事.
我當然都覺得冇事,但你把口講到政府乜都屎,要推到人哋上道德高地,自己卻係一舊爛泥上烏繩的一舊屎,咁樣點講得通。

做過正常人,放下革命就得平安和祝福!

引用:
原帖由 fstephen 於 2021-2-11 11:13 AM 發表

我當然都覺得冇事,但你把口講到政府乜都屎,要推到人哋上道德高地,自己卻係一舊爛泥上烏繩的一舊屎,咁樣點講得通。

做過正常人,放下革命就得平安和祝福!
無啦啦又講咩革命
你係咪上晒腦

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-2-11 11:10 AM 發表

爆到七彩個時,又會鬧政府唔做野.
花多d資源做d防疫時, 因疫情受控, 又會話都無事, 白花左d錢...

5百幾萬咁少錢, 總算做實事,黑暴破壞立法會用左6千幾萬又唔見d人講,呢d先係燒錢

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-2-11 11:16 AM 發表

無啦啦又講咩革命
你係咪上晒腦
你唔覺得呢個世界好多人仲係革命上腦咩?! 反呢樣個樣刁呢樣黎做乜,呢啲係革命咯? 好好配合啦! 危急存亡之秋啊!

// 革命,指權力或組織結構的根本性改變,這些改變是在相對短暫的時間中發生。 人們在改造自然和改造社會中所進行之重大變革。//

現在係要過年,過年後希望復常,咁就唔係要企圖要求呢樣個樣,改變呢樣個樣,宜家唔係改變時候,係同心解決困難的時間啊! 政府就係頭,唔配合咪繼續大亂走唔出困難咯!

我係上腦呢樣,明未 ... 祝福大家過年也同心抗疫,留意細節,記得呢樣就夠啦!

學呆灣咁 唔驗 唔理 零確診 抗疫成功 但個個由呆灣飛出落機就確診 果然 民煮真係正 可以自由染 自由死 仲要掩眼掩耳 一係學美爸爸咁 平民無錢無疫苗打 賤民死幾百萬都當無樹無樹

補充:
// 孫中山認為,革命意思與改造是完全一樣;先有一建設計劃,然後去做破壞之事,這就是革命之意思 //

香港宜家係上下都係完全空有計劃,只有破壞,所以係垃圾革命 ...

所以不如放下,做番正常事,過年大家講好話做好事吧! ... 我更會上腦呢樣!!

唔通乜都唔做,尺完無確診係好消息都可以歪曲,唔通一萬幾千確診就係有成效做得好,個腦係邊!

傳媒係咪真係咁黑心,希望香港確診數字越多越好?
如果個記者去做身體檢查,佢想自己冇事,抑或希望自己確診高血壓、心臟病、癌症...?

黑暴攬炒都令香港唔見左幾百億啦,呢啲又唔計數啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]