• 瀏覽: 3,754
  • 回覆: 45
前年11月,患有亞氏保加症的15歲男生向柴灣已婚警察宿舍投擲一枚汽油彈,損毀一單位窗戶及外牆。他承認罔顧生命是否會受到危害而縱火罪,被判3年感化。律政司認為判刑過輕,向上訴庭申請加刑獲批,男生被改判入教導所。上訴庭今(10日)頒下裁決理由,指出被告針對警察宿舍丟汽油彈,屬隨機向警員及其家屬施襲,「其惡劣程度不容任何法庭低估」。

不斷犯錯,但依然可以升職加人工,乜世界?

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20210210/s00001/1612956741380/裁判官何俊堯判縱火亞氏保加症男生感化-上訴庭改判教導所稱「其惡劣程度不容低估」

幾時拉何俊堯

周圍放汽油彈緃火真係會害死好多香港人架

香港人唔同意班曱甴既政治取向啫,班曱甴都唔駛狼到攞人命啊

其實比系路放火大罪好多。。

條躝癱係咪8皮野一個月

掟汽油彈都可以判感化,其實係咩野準則,如果掟係佢屋企門口會唔會判得咁輕

垃圾曱甴冇個健全, 唔係儍就係痴.

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2021-2-10 07:52 PM 發表
前年11月,患有亞氏保加症的15歲男生向柴灣已婚警察宿舍投擲一枚汽油彈,損毀一單位窗戶及外牆。他承認罔顧生命是否會受到危害而縱火罪,被判3年感化。律政司認為判刑過輕,向上訴庭申請加刑獲批,男生被改判入教導所。上訴庭今(10日)頒下裁決理由,指出被告針對警察宿舍丟汽油彈,屬隨機向警員及其家屬施襲,「其惡劣程度不容任何法庭低估」。

https://fs.mingpao.com/ins/20210210/s00001/75005f3fad4afa0ed33c8cb117661e0d.jpg ...
🐶

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-2-10 07:57 PM 發表
垃圾曱甴冇個健全, 唔係儍就係痴.
同意,上法院
十只曱甴九只智障

何進妖前前後後錯左咁多次,仲可以升職加薪,馬盜賊功不可沒?🤩

香港幾時先可以踢走啲黃棺?

垃圾何狗官幾時被炒

引用:
原帖由 callee1128 於 2021-2-10 07:53 PM 發表
幾時拉何俊堯
有理由相信何俊堯係幕後共犯。

引用:
原帖由 callee1128 於 2021-2-10 07:53 PM 發表
幾時拉何俊堯
我估國安都查緊啦。

引用:
原帖由 筒子章 於 2021-2-10 08:16 PM 發表
垃圾何狗官幾時被炒
係司法系統未進行改革前
基本上係無佢符
本來馬仆街走人後 政府係有機會可以進行改革
但係又無吉士去做野
我對林鄭政府 基本上係絕望

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]