• 瀏覽: 9,275
  • 回覆: 86
荷蘭啤酒巨頭喜力(Heineken)集團計劃裁員8000人,因業務受到新冠疫情封鎖措施的嚴重打擊。
公司表示,此次裁員相當於其員工總數的近十分之一,是至2023年削減20億歐羅成本...

全球經濟都唔掂

新聞來源連結:
http://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/2711107/喜力擬裁員8000人

黃圈走勢凌厲,又令一間非黃企業大裁員,今晚班曱甴要食黃店二手飯慶祝 

想知香港炒幾多?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-2-10 17:29 發表
一個嘉士伯一個佢d啤酒都苦到爆,無人飲所以裁員好正常丫,藍妹青島好飲過多多聲。
好似話飲得越苦先係真男人喎

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-2-10 05:27 PM 發表
荷蘭啤酒巨頭喜力(Heineken)集團計劃裁員8000人,因業務受到新冠疫情封鎖措施的嚴重打擊。
公司表示,此次裁員相當於其員工總數的近十分之一,是至2023年削減20億歐羅成本...

全球經濟都唔掂

新聞來源連結:
http://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/2711107/喜力擬裁員8000人
全球經濟都唔掂

除了中國 !

飲少D, 長命D

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-2-10 05:31 PM 發表

全球經濟都唔掂

除了中國 !
全球各地好多酒吧都不比經營。

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-2-10 05:31 PM 發表

好似話飲得越苦先係真男人喎
黑啤........

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-10 05:28 PM 發表
黃圈走勢凌厲,又令一間非黃企業大裁員,今晚班曱甴要食黃店二手飯慶祝 
乞甴今晚去柳記飯堂,叫派飯個阿姐/阿叔加多兩舊肉慶祝下

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-2-10 17:31 發表
飲少D, 長命D
聽人講只飲些少對健康、心臟有益

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-2-10 05:32 PM 發表

全球各地好多酒吧都不比經營。
又全球 ?

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-2-10 05:36 PM 發表

聽人講只飲些少對健康、心臟有益
呃9人的技倆
唔嫖唔知身體好一樣

以前鍾意飲喜力, 依家鍾意青島

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]