• 瀏覽: 25,349
  • 回覆: 137
  • 追帖: 2
+9
引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-2-10 10:02 AM 發表

因為貪曾遺下好多問題。
所以佢一開聲叫地產霸權捐錢去關愛基金,班地產佬係笑騎騎咁捐。貪曾臨走時仲攞走晒禮賓府入面既茅台酒,似足台灣阿扁。

一定要 到時政府買咗畀你 可以自由市場賣返出去 到時一尺萬幾蚊你都幾和味

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-10 09:09 AM 發表
香港住屋問題持續嚴峻,不少人無法負擔高昂樓價,只好輪候公屋,令輪候時間愈來愈長。近日有女網民指獲房署第二度分配單位,但卻因屋邨樓齡高而不欲入住,躊躇應否「博多博」卻遭網民批評「嫌三嫌四」,有人則指公屋

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2875000/2875404/b99c5a59-9cc2-4fb2-baa1-e00df299836e_1024.jpg
當然要啟德新區同安達臣路先得 la,
今時今日,冇海景的公屋點住人

如不滿佢有權等下次,話哂好大機會住一世,博唔博得過冇人答到佢

港女兩個字已反映一切

咁嫌舊唔要係可以架喎,唔好埋怨就無問題。

有得你住又嫌舊,畀新嘅又話唔夠大,畀個大單位你又話地區唔好!咁高要求不如去天比高同星爺做鄰居啦!笨!

引用:
原帖由 chichunlo 於 2021-2-10 10:27 AM 發表
咪要問下貪曾點解停公屋、問下當年政府推8萬5時、D能樣點出黎反!!!
貪曾而家住邊度

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-2-10 10:02 AM 發表

因為貪曾遺下好多問題。
正仆街,千古罪人仲可以攞每月8萬長俸

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-2-10 10:08 AM 發表
窮就唔好嫌三嫌四啦,要求咁高買私樓咯
同意

引用:

因為貪曾遺下好多問題。
其實真係冇咩邊個好 愈來愈差
可以話一個差過一個

調查指非長者一人申請者半數為大專生

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-10 09:09 AM 發表
香港住屋問題持續嚴峻,不少人無法負擔高昂樓價,只好輪候公屋,令輪候時間愈來愈長。近日有女網民指獲房署第二度分配單位,但卻因屋邨樓齡高而不欲入住,躊躇應否「博多博」卻遭網民批評「嫌三嫌四」,有人則指公屋

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2875000/2875404/b99c5a59-9cc2-4fb2-baa1-e00df299836e_1024.jpg
1980年完工,依家2021年頭,
層樓有40年樓齡,有問題嗎?

引用:
原帖由 八月八日 於 2021-2-10 12:34 PM 發表

1980年完工,依家2021年頭,
層樓有40年樓齡,有問題嗎?
應該沒有什麼問題 過多幾年可能就會重建 好似秀茂坪咁