• 瀏覽: 3,501
  • 回覆: 87
引用:
原帖由 asuran 於 2021-2-10 10:29 AM 發表
毒果又吹水,公屋起碼有50%係大陸人。
50%都係湖北琦,深圳聰d鄉里

多謝犯民屍厲山同菜妖槍,幫新移民搶資源

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 10-2-2021 20:21 發表

人地還人地,起碼我喺香港出世,喺香港住
大多數大6人都係大6住,0.01%來香港都冇

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-2-10 09:10 AM 發表
大陸鳩又死來香港托柒
首先吾應該歧視婚姻關係的新移民,第二係泛民和蘋果做成,你太細過吾知道定係扮吾知?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-2-10 09:07 AM 發表
多謝泛人+9官啦

本來要住7年先可以申請福利
加埋等, 最少10年先有
阿前首席李個撚人搞出來的喎
攻民黨唔呆兒你恥起兩叔姪搗鬼新移民福利整死香港

睇數據,公屋排隊人數到2020年12月約153900。20%即30780。而近10年來港人數約45萬人。唔計一家大細來,都唔夠10%人申請公屋。毒果又誇大恐嚇港人

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-3-16 02:00 PM 發表

阿前首席李個撚人搞出來的喎
攻民黨唔呆兒你恥起兩叔姪搗鬼新移民福利整死香港
李個能係雙飛..........來港1年有老綜係蔡耀昌.............

香港產業收縮,輸入低級勞動力,遲早爆大鑊。
就算有公屋,冇工返,發唔到達,貧富懸殊壓力下,呢班人遲早都係禍根。

班人先至係,真正嘅暴力,新力軍!!

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-2-10 09:10 AM 發表
大陸鳩又死來香港托柒
黃絲又瀨死唔走托柒

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-10 09:27 AM 發表
同香港人爭資源,喺大陸出世就喺大陸住啦
黃絲瀨在中國的地方爭資料,做西狗就去西方主人度

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]