• 瀏覽: 3,839
  • 回覆: 22
幾十年來,美國航空母艦的批評者一直在爭辯說,在遠程精確制導反艦導彈時代,世界上最大軍艦的生存將越來越受到威脅。 近年來,通常認為中國是最有可能將美國航母從海上驅逐出境的軍事強國。

海軍沒有驚慌的原因之一是,它已經在新技術上投入了大量資金,旨在加強航母打擊組織的防禦能力。 它還改變了在中國附近運營的策略。 但是,對未來充滿信心的最大原因在於中國在尋找和追蹤美國航母方面將面臨的困難。 觀看視頻了解更多。

https://www.youtube.com/watch?v=Uc_7yXT_BC0進入香討影片區

係咪美國幻想中國睇佢唔到先真呀

我理解是,因為美國海軍太強大,令中國改變應對的策略,即是中國找到對付美國海軍力量的方法囉?

“中國不能瞄準我們的航空母艦“

咁嘅標題,英文原文唔知。但係中文就應該這樣理解!

如果是瞄準能力有限,美軍上將唔應該警告,而係調侃!

警告即係話中國有瞄準能力,但美國不准許,“中國不能這樣做“!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-2-9 08:34 PM 發表

警告即係話中國有瞄準能力,但美國不准許,“中國不能這樣做“!
美國不如叫中國變成佢嘅一個州仲好啦

俄國發展潛艇打美國航母,中國發展東風打航母,不能瞄準發展來做咩呀?

瞄準 左又如何? 

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-9 07:47 PM 發表
係咪美國幻想中國睇佢唔到先真呀
啲幻想狗唔知道中國有人造衛星🛰🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

意思系唔可以槍口對住佢。唔系話瞄唔準

美國講野只係口號

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-2-9 09:00 PM 發表

美國不如叫中國變成佢嘅一個州仲好啦
應該慶幸中共唔會好似三哥咁要面,唔會好似日本咁大野心,唔會好似毛熊咁要爭霸。又唔似老尾咁一定要做大佬!

唔惹事又唔怕事!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-2-9 08:34 PM 發表

意思係中國唔准咁茅瞄準人地隻航母,應該出隻航母同人隻揪先公道

引用:
原帖由 hihibury64 於 2021-2-10 04:18 AM 發表

意思係中國唔准咁茅瞄準人地隻航母,應該出隻航母同人隻揪先公道
出兩隻啦!過台灣海峽啦!

中國不能瞄準航空母艦,中國有權在某一海域軍演習及核爆試驗。

Mark哥都話最憎人用槍指住佢個頭,但佢結果係俾人一槍爆頭。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]