• 瀏覽: 24,469
  • 回覆: 269
+2
所以台灣,日本只願意出半價

土澳自己搵嚟嘅,點解要咁戇鳩?

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-2-9 02:25 PM 發表
又J,冇漁民捉龍蝦供應少價格又大升,漁民又做返遁環不息囉,失業,又五十步笑百步
新經濟理論令人耳目一新, 拜服!

快D向澳洲獻計啦, 叫D漁民一人一年捉一隻, 咁少供應肯定可以MARK到天價賣出, 到時個個揸法拉利不是夢啦! 使鬼理人地五十步一百步咩? 崖哥好野!一招解全世界失業啦

冇龍蝦食,餓死你班中國人

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-9 01:51 PM 發表
中澳關係跌至谷底後,大量澳洲商品被限制進入中國市場,包括龍蝦。澳媒報道,自去年11月以來,沒有一隻龍蝦出口到中國,目前南方岩龍蝦的當地捕撈價格僅為每公斤25澳元,部分漁民已無法維持收支平衡。業內人士警告,澳洲龍蝦業的數千個就業崗位,將有三分一可能在數個月內流失。
《澳洲人報》報道,當地漁民實現收支平衡的價格,在每公斤25至39澳元之間,但具體取決於捕撈龍蝦的大小和地點。25澳元大約是中國禁令生效前 ...
班傻嘿曱甴唔係話好事咩?成堆井底之蛙用一兩段新聞又講啊爺冇左澳洲唔掂又乜 !事實啊爺搞得你澳洲 一兩個月就叫成果?短視咖人原來係咁多!仲話自己係人才 實際蠢材蠢到無法用言語形容

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-9 01:51 PM 發表
中澳關係跌至谷底後,大量澳洲商品被限制進入中國市場,包括龍蝦。澳媒報道,自去年11月以來,沒有一隻龍蝦出口到中國,目前南方岩龍蝦的當地捕撈價格僅為每公斤25澳元,部分漁民已無法維持收支平衡。業內人士警告,澳洲龍蝦業的數千個就業崗位,將有三分一可能在數個月內流失。
《澳洲人報》報道,當地漁民實現收支平衡的價格,在每公斤25至39澳元之間,但具體取決於捕撈龍蝦的大小和地點。25澳元大約是中國禁令生效前 ...
又話留澳港人食到好開心幫到澳洲鼠?
香港一班黃人同台灣唔係話食多的支持澳洲鼠?
唔係得個講字吓嘛。

莫里森..............堅拒讓步

O洲呢廿年都係食住大陸急促發展條水發達
完全唔理解佢 係要選擇尾角打手,
可能極右白人勢力台頭

中澳交惡..............................中國部長拒絕接聽澳洲官員電話

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-2-9 02:59 PM 發表
莫里森..............堅拒讓步
乜森伯跛咗咩?!

抵L死!
無啦啦,走去做美國走狗。

引用:
澳洲搵中國做寃大頭
其他地方肯支付不到中國買家的一半
按此標準
將來重新許可澳龍入口
豈碼打個五折先

引用:
D 蝦黎到hk,  平價,轉上大陸

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-2-9 02:25 PM 發表
又J,冇漁民捉龍蝦供應少價格又大升,漁民又做返遁環不息囉,失業,又五十步笑百步
冇澳洲漁民捉姐
隔離果d咪落力d lor

美英加都可以得罪大陸,澳洲唔可以,因澳洲無乜工業品亦無高科技出口,全靠農產品及礦產,好依賴大陸市塲,morrison 隻傻佬咁都唔明。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]