• 瀏覽: 24,421
  • 回覆: 269
+2
做咩唔賣去台灣同老美呀?

澳洲人真幸福呢,食龍蝦食到嘔,嘔完再食

對保育龍蝦物種有很大幫助 

又J,冇漁民捉龍蝦供應少價格又大升,漁民又做返遁環不息囉,失業,又五十步笑百步

引用:
原帖由 ty3012003 於 2021-2-9 02:11 PM 發表
意思是中國一直買貴貨??
只是供求問題 影響價格

無人買 自然價平
多人要 自然價高

「其他地區客戶,如日本、台灣,他們願意支付的價格不及中國一半」
唔係呀?又話支持罪犯後代對抗中國嘅,但似揾著數多啲喎!

玩死自己

引用:
原帖由 free33sky 於 2021-2-9 02:24 PM 發表
假既
澳洲賣鐵加價40% 平衡返WOR

但鐵商不會俾錢漁民
你o岩

O洲鐵的確係皇牌, 中國仍要焗買

不過只有鐵商財源滾滾, 其他人全部失業 都係大鑊

C 眼聯盟

引用:
原帖由 free33sky 於 2021-2-9 02:24 PM 發表
假既
澳洲賣鐵加價40% 平衡返WOR

但鐵商不會俾錢漁民
outdate news啦!
睇最近呢幾個星期新聞啦。 鐵礦石個價已經冧左啦。昇得唔夠一個月,即刻崩盤。
因為有非洲同其他地區鐵礦商人即刻傾掂左。
澳洲連殺手鐧都無埋啦。

建議澳洲龍蝦業界可以攞住隻龍蝦去總理屋企講"恭喜發財"啦...

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-2-9 02:01 PM 發表
賣去台灣英國啦笨!
叫黃秋生買晒佢囉.

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-9 01:51 PM 發表
中澳關係跌至谷底後,大量澳洲商品被限制進入中國市場,包括龍蝦。澳媒報道,自去年11月以來,沒有一隻龍蝦出口到中國,目前南方岩龍蝦的當地捕撈價格僅為每公斤25澳元,部分漁民已無法維持收支平衡。業內人士警告,澳洲龍蝦業的數千個就業崗位,將有三分一可能在數個月內流失。
《澳洲人報》報道,當地漁民實現收支平衡的價格,在每公斤25至39澳元之間,但具體取決於捕撈龍蝦的大小和地點。25澳元大約是中國禁令生效前 ...
正啊!好消息,益晒我地香港人: 我地全部要晒!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-9 01:51 PM 發表
中澳關係跌至谷底後,大量澳洲商品被限制進入中國市場,包括龍蝦。澳媒報道,自去年11月以來,沒有一隻龍蝦出口到中國,目前南方岩龍蝦的當地捕撈價格僅為每公斤25澳元,部分漁民已無法維持收支平衡。業內人士警告,澳洲龍蝦業的數千個就業崗位,將有三分一可能在數個月內流失。
《澳洲人報》報道,當地漁民實現收支平衡的價格,在每公斤25至39澳元之間,但具體取決於捕撈龍蝦的大小和地點。25澳元大約是中國禁令生效前 ...
又話黃🐶爆買?

引用:
原帖由 robin09 於 2021-2-9 01:59 PM 發表
等澳洲下屆政府上台再談了。
咁就有班等, 莫總理民望依然高企, 仲想趁機提前大選, 袋鼠民同香港黃人一樣咁戇9政治行先, 水浸眼眉仲懵盛盛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]