• 瀏覽: 24,471
  • 回覆: 269
+2
咎由自取!

揸旗果個又唔係日日食,點會知低下階層捉果班呀

食貴哂D龍蝦, 現在回復正常價是好事.
疫情其間邊有人會食貴野, 運日本干瑤柱也大平賣啦...

引用:
原帖由 ty3012003 於 2021-2-9 02:11 PM 發表
意思是中國一直買貴貨??
日本人鍾意食自產蟹,對龍蝦需求少,澳洲唔平啲賣,日本跟本唔會買,台灣就窮過 L, 食唔起,賣平一半先出到貨,中國需求大,供不應求,當然可以賣貴啲。

冇可能 假新聞 啲曱甴黃屍話 澳洲資源咁好 唔使出口比中國架,自己國家食返哂,有骨氣咪揾中國人錢🤣

澳洲商人想同中國做番生意,佢地要識踢走呢個反華總理,唔係乜都唔使講。

我記得澳州 Mary話好開心

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-2-9 02:06 PM 發表

依家印尼花龍及古巴皇龍比澳洲岩龍更受內地歡迎
其實新西蘭都係出產岩龍,而家仲零關稅,澳龍只有含L.

引用:
原帖由 IE碼查詢 於 2021-2-9 02:02 PM 發表
澳人投錯票
大多數人都話毛投呢條屎過,摸李心,但佢都係做作prime minister。。1 人1票選擇。。唉癈嘅。。

捉隻蟹去刁隻龍蝦,孕育返隻新品種,睇下有無幫助!

反中總理係澳洲L選出嚟嘅, 自食其果吧.

邊度買龍蝦平啲,年三十過節啱晒

平日一斤二兩左右的,380兩隻,185一斤,抵食。假日過年前248一斤,搵苯。塔斯曼車里子好貴,全部佰幾一磅,唔食。

前幾年仲講緊大陸人食晒 D 龍蝦破壞環境... 
而家唔買, 
唔係應該要慶祝拯救世界成功嗎? 

假既
澳洲賣鐵加價40% 平衡返WOR

但鐵商不會俾錢漁民

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]