• 瀏覽: 37,796
  • 回覆: 429
  • 追帖: 3
浙江大學的教授黃河清近日在其講座直播時宣稱,諸如雅典的巴特農神廟、埃及的金字塔等古代遺跡都是西方在現代偽造。以埃及胡夫金字塔、獅身人面像

多謝教授,上左寶貴的歷史課。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/大國小事/583655/浙江大學教授稱有圖有真相金字塔是現代偽造-19世紀用混凝土所建

熱賣及精選
咁都俾佢發現我有份建造金字塔、獅身人面像, 中國教授真厲害

唔知真假, 不過對我黎講系新觀點.

引用:
原帖由 D9L 於 2021-2-9 01:36 AM 發表

咁都俾佢發現我有份建造金字塔、獅身人面像, 中國教授真厲害
唔止!獅身人面像內仲收藏咗一部小日本制機械人,叫六神合體

大膽假設,小心求證.

帳號注冊至今已滿十年,該說的已經說了,從此隱退.
嗰通又係荷里活大製作嚟?!

可唔可以係海洋公園重建多個起死回生都好。

引用:
原帖由 tkkay623 於 2021-2-9 01:43 AM 發表

唔止!獅身人面像內仲收藏咗一部小日本制機械人,叫六神合體
最有趣係工六神合體其中一隻,每次離開獅身人面像之後都沒有裂痕,下次又可以再出嚟!

乜唔係嗰隻係機械獅子,每晚走出嚟散下步,然後朝頭早又抓喺嗰度咩。

中國是有缺點,而且是很大的缺點,這樣缺點,一言以蔽之,就是缺乏民主.中國人民非常需要民主,…………
    “中國的缺點就是缺乏民主,應在所有領域貫徹民主”
    ──1944年6月12日毛澤東答中外記者團

回覆 引用 TOP

無咁兒戲瓜?唔用得碳14哩測年份?

引用:
原帖由 真.自稱的天才 於 2021-2-9 02:18 AM 發表

嗰通又係荷里活大製作嚟?!
有可能架。。。搭咗個靚布景。。唔使拆啦。。。就甘。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 富加美 於 2021-2-9 03:02 AM 發表

可唔可以係海洋公園重建多個起死回生都好。
深圳世界之入面有個啦

笑話!去過埃及嘅人都知道呢啲全部係真㗎點會係假!

世界是屬於中國的,西方偽造歷史就係想掩飾中國的主權!

笑左出黎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]