• 瀏覽: 40,520
  • 回覆: 429
  • 追帖: 2
+61
引用:
原帖由 ke2011 於 2021-2-9 03:04 AM 發表

最有趣係工六神合體其中一隻,每次離開獅身人面像之後都沒有裂痕,下次又可以再出嚟!
下次大陸又有個教授稱夾層有AA膠殘留

引用:
原帖由 暴徒黑衣人 於 2021-2-9 08:08 PM 發表

只有呆灣人同台灣人嘅狗先會叫: "武漢肺炎"
只有共產狗先會唔認武漢肺炎。

講果個到底自己信唔信?

長城就係西方國家圍堵中國既證明, 應該又係西方國家建造
大膽假設,小心求証,科學應有態度

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-2-9 09:59 PM 發表

兄台唔好亂講呀,長城喺假俾中央聽到就話你造謠,塔你番去內地,寫悔過書
長城係 人力可搬運嘅 磚與石頭 所建

埃及咁多王朝就只得2個金字塔,一只獅身人臉像保存落嚟,令人懷疑吾出奇。

而且外國大把專家懷疑金字塔係現代偽造。

其實唔係古代建造的
真實係1000年後建造, 用時光機運去古代

咁多青山走犯去咗大陸做教授

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2021-2-9 07:30 PM 發表

完全兩回事!!
長城果啲,係人手可搬嘅磚或石。
必須知道,“古埃及”文字,“古埃及”人物打扮及服飾,五千年從來冇任何變化!!
中國文字及服飾,早已變化無數次。
“古埃及文字”,竟然與現代英文字母一一對應(即係語法都對應),無恥兼荒謬到極點。
無恥到極點嘅洋人,作埋啲所謂"古埃及"文字五千年不變外。
呢啲五千年不變,嚴重違反寫作效率嘅所謂文字(其實係圖畫),簡直係侮辱人類智慧!

另外,對比所謂“古埃及戰車”與真正嘅古中國戰車。
“古埃及戰車”只有6支車輻,只可以出現在圖書及現代無恥嘅造假擺設中(見圖)。
如果真係使用呢啲 完全違反力學設計,只有6支車輻嘅車轆,唔使一日,個轆就會變形散架!!!!!

再睇真正嘅中國古戰車,車轆有密密麻麻幾十條車輻,先至係真正用來使用嘅設計。

重有張所謂“古羅馬”戰車,又係完全違反力學設計。

事實上,洋人嘅無恥程度,超越左絕大多數中國人嘅想像!!所以好多中國人根本唔會向歷史造假嘅方向去思考!

附件

290891071.jpeg(57.68 KB)

292871774.jpg(267.59 KB)

307119431.jpg(185.38 KB)

11-00-21-102500064r4n857n4410.jpg(54.58 KB)

299538767.jpg(166.37 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]