• 瀏覽: 29,566
  • 回覆: 173
  • 追帖: 1
+11
中澳關係因地緣政治角力陷入緊張、澳方被指站隊美國圍堵中國之際,多個澳洲及英國媒體報道,一間在香港註冊的公司,擬擲39億元澳幣、折合逾232億港元,在巴布亞新幾內亞的達魯島建造港口城市、當地距澳洲外島僅

當看到香港公司去投資建港口都有問題時,澳洲袋鼠國的精神病可不輕啊⋯⋯

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2873723?r=cpstni

澳洲後花園?英國人仍沒放棄舊殖民主義思想,口說民主,自由,實為掠奪與奴役。

巴布亞新幾內亞,加新西蘭。

澳洲廢了!

澳洲係個可自給自足既國家 天然資源豐富 五毛再唱衰都無補於事

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-2-8 12:36 PM 發表
巴布亞新幾內亞,加新西蘭。

澳洲廢了!
澳洲各方面既市場被瓜分了

叫台灣幫澳洲[買哂D產品去]

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-2-8 01:53 PM 發表

嘻嘻,唔知香討邊個唱衰袋鼠😎百分之九十九鼓勵袋🐭要自強播😁唔好賣野比赤共😂
師兄,係咪想話H字頭個個呢

引用:
原帖由 危機 於 2021-2-8 01:48 PM 發表
澳洲係個可自給自足既國家 天然資源豐富 五毛再唱衰都無補於事
既然係咁~就有番D骨氣....咪日日喊苦喊胇,話赤共吾應你電話,吾買你貨.....

澳洲想多左啦..  

不要以小人之心度君子之福

引用:
你唔俾移民咗去澳洲嘛,呢個時候澳洲咁杏同埋橙,你唔係咁選擇精明嘛

引用:
快啲叫啲運媒船返澳洲喇,唔喺冇得燒㗎

好似係起養魚場,澳洲佬怕冇咗海產大客,想反對,但新畿內亞歡迎投資,澳洲希望新畿內亞永遠冇進步。民主自由?呃世上智障

袋鼠人日日可以食炭燒龍蝦配紅酒

引用:
咁q叻 就唔好啲自己國家資源賣比中國啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]