• 瀏覽: 7,746
  • 回覆: 127
+7
港大感染及傳染病中心總監何栢良表示,本港第4波新型肺炎疫情中,地盤群組出現頗長時間,以機場三跑群組為例,最早一宗個案是在上月中發病,昨日仍有新個案,奇怪的是地盤一直有傳播鏈,但政府不去「封區」,亦沒有聽過當局曾到現場了解傳播方式。 何栢良在本台節目《千禧年代》說,若當局要求地盤工人定期檢測,對預防爆...

的確係.
好似第四波疫情早期, 都係同地盤有關, 更有可能係同叫雞群組/跳舞群組有關...
好多時見地盤D 工人會除罩...

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1574676-20210208.htm

2019 26000
2023 16000
東升西降
柯磚家,
 有人報料住家都未必返, 何況依D流動性咁大咖地盤, 

地方大 散工多  日日唔同人,  今日有人中招, 聽日再去都唔同人了!! 
又老點政府出 擾民政策 

何栢良究竟知唔知地盤係點運作架,封區?封乜撚野區呀?
呢啲嘢當然要袁國勇講先有說服力,佢日講夜講都係講條坑渠,照睇佢應該係撈過地盤好有經驗咁樣。

磚家最L叻就係馬後炮

伯娘同傷港賤台好啱嘴型,次次都搵佢黎9up鬧政府

象牙塔磚家。

引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-2-8 11:16 AM 發表
磚家最L叻就係馬後炮
Yes, 真係同伌熟就稱呼佢做炮哥, 唔熟就叫佢馬生

引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-2-8 11:16 AM 發表
磚家最L叻就係馬後炮
呢條名符其實抽水王

即係點呀?封左個地盤唔俾啲工人走呀?咁樣慘能過封樓喎,食訓屙都解決唔到。啲醫生點會知地盤係點架。

何栢狗

佢唔驚地盤佬打鳩佢?

呢條所謂專家,算吧啦...到政府去封區佢又話地盤工人做錯乜, 政府要咁對佢

宜家要有檢驗證明至入得地盤, 仲想點???

呢個有前科嘅所謂專家...不知所謂

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-2-8 10:57 AM 發表
港大感染及傳染病中心總監何栢良表示,本港第4波新型肺炎疫情中,地盤群組出現頗長時間,以機場三跑群組為例,最早一宗個案是在上月中發病,昨日仍有新個案,奇怪的是地盤一直有傳播鏈,但政府不去「封區」,亦沒有聽過當局曾到現場了解傳播方式。 何栢良在本台節目《千禧年代》說,若當局要求地盤工人定期檢測,對預防爆...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1574676_1_L_20210208102345.jpg
垃圾專家

附件

FTNN-android-1612097265012.jpeg(14.99 KB)

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-8 11:04 AM 發表
柯磚家,
 有人報料住家都未必返, 何況依D流動性咁大咖地盤, 

地方大 散工多  日日唔同人,  今日有人中招, 聽日再去都唔同人了!! 
又老點政府出 擾民政策 
停工嘅損失由痾磚家支付

呢條磚家去食屎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]