• 瀏覽: 11,157
  • 回覆: 145
  • 追帖: 1
+9
巴西計劃額外購買二千萬劑中國科興生物的新冠疫苗。

聖保羅州州長多里亞表示,與科興商討額外購買二千萬劑新冠疫苗,令購買疫苗總數達一億劑,預期當地布坦坦研究所會每七至十日收到科興的疫苗原材料,就地生產疫苗。

布坦坦研究所原訂下半年可以自行生產科興疫苗的原材料,但因要興建新廠房,要押後至明年一月才可投產。

巴西龜又話科興防止美國肺炎病毒無大作用
原來是作假文宣叫全世界唔好買科興
巴西就大批買入看來科興連巴巴變種病毒和英國變種病毒都有抗拒大作用..

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/world/601db66f34b031113f3d5b03/巴西擬增購二千萬劑科興新冠疫苗-購買總數達一億劑

飯要一口一口食
唔唱衰你點呃貨,巴西龜第三期報告分分鐘做假,故意做低個有效數據

買咗一億劑
實際上有幾多劑到咗巴西?
嗰一億劑係全部由中國進口還係當地生產?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-6 10:06 AM 發表
買咗一億劑
實際上有幾多劑到咗巴西?
嗰一億劑係全部由中國進口還係當地生產?
購買疫苗總數達一億劑,預期當地布坦坦研究所會每七至十日收到科興的疫苗原材料,就地生產疫苗

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2021-2-6 10:19 AM 發表

購買疫苗總數達一億劑,預期當地布坦坦研究所會每七至十日收到科興的疫苗原材料,就地生產疫苗。
篇報道我都識睇
你有無更多資料?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-6 10:33 AM 發表

篇報道我都識睇
你有無更多資料?
洗唔洗請你去巴西做考察

睇下係收到原材料定疫苗呀

又話無用又要大量買

樓主的觀點令我想起另一件事
舊年歐洲媒體指中國口罩不乎合歐盟標準,叫政府拒絕入口,轉個頭美國在上海機場高價收購中國口罩返美國

引用:
原帖由 timmm 於 2021-2-6 10:38 AM 發表

洗唔洗請你去巴西做考察

睇下係收到原材料定疫苗呀
有得去巴西考察當然最好
你無料其實唔洗覆我

嫌貨者才是買貨人🤔

最抹黑中國疫苗果位係咁入貨, 咁似玩股票既

和以色列比較
巴西窮國
以色列出手寬卓
玩具貴都要買

有古怪

引用:
原帖由 1333333 於 6-2-2021 10:02 發表
巴西計劃額外購買二千萬劑中國科興生物的新冠疫苗。

聖保羅州州長多里亞表示,與科興商討額外購買二千萬劑新冠疫苗,令購買疫苗總數達一億劑,預期當地布坦坦研究所會每七至十日收到科興的疫苗原材料,就地生產疫苗。

布坦坦研究所原訂下半年可以自行生產科興疫苗的原材料,但因要興建新廠房,要押後至明年一月才可投產。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20210206/entries_601db66f34b031113f3d5b03_1860395370_big_1612561195.jpg ...
低買高賣

又話唔掂D嘢,又購買,全世界都大話精

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]