• 瀏覽: 19,536
  • 回覆: 254
  • 追帖: 1
+32
引用:
原帖由 皇旺絲 於 2021-2-6 06:46 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210206/photo/bkn-20210206004053834-0206_00822_001_01b.jpg?20210206053428

政府指因「迫切接種」 豁免科興疫苗數據刊醫學期刊
02月06日(六) 05:34更新 00:40建立

科興表示最快可於本周內向衞生署提供巴西及土耳其等第三期臨牀測試資料 ...
唔係國家要求,科興根本唔介意香港呢個得七百萬人嘅市場

有交畀世衛嘅數據,香港專家應該可以用自己專業知識評估藥效。

好,快些批准

引用:
原帖由 montejo 於 2021-2-6 07:12 AM 發表

專家要保持和藥廠良好關係。點會比新藥廠入口。 比佢地入口可能沒得搵着數。

都唔憂賣, 邊有時間招呼你。

中國都未批,香港就擅自批,會唔會僭越咗?好似有啲不成體統,敗壞咗禮樂。

引用:
原帖由 皇旺絲 於 2021-2-6 06:46 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210206/photo/bkn-20210206004053834-0206_00822_001_01b.jpg?20210206053428

政府指因「迫切接種」 豁免科興疫苗數據刊醫學期刊
02月06日(六) 05:34更新 00:40建立

科興表示最快可於本周內向衞生署提供巴西及土耳其等第三期臨牀測試資料 ...

引用:
原帖由 出入夜婆仔 於 2021-2-6 07:30 AM 發表

專家要保持和藥廠良好關係。點會比新藥廠入口。 比佢地入口可能沒得搵着數。
用科興疫苗反而可在私家醫院和診所接種。

點解唔喺香港做第三期臨床

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-2-6 08:07 AM 發表
點解唔喺香港做第三期臨床
因為香港太少個案

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-2-6 08:08 AM 發表

因為香港太少個案
做第四期大規模接種,醫學跟蹤兩年

引用:
原帖由 montejo 於 2021-2-6 07:12 AM 發表

同意

既然黨中央已經批准了,我們十四億人亦接種了,

不明他們香港人又在攪另一套幹嗎

既然啲嘢交左俾世衞,咁就梗係拖到世衞批佢地先批啦,有咩事又唔關佢地事。

唔好咁快

我要睇黑醫和曱甴打輝衰架

強制黑醫打輝衰

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]