• 瀏覽: 2,305
  • 回覆: 19
呢啲原有原則係咪係現今香港已經唔再適合?

香港係資本主義社會, 一國兩制基礎一直存在.

除非有日黃撚去共誠哥產.

有黃畜一日就沒有,牠們只接受美國統治

駱惠寧:香港過去一年撥亂反正 堅持愛國者治港

中聯辦在網上舉辦新春酒會,主任駱惠寧表示,過去一年香港的變在於撥亂反正,把變形和走樣都糾正過來。

他對香港未來有四個判斷,包括堅持愛國者治港、落實中央全面管治權等,香港才能繁榮穩定、長治久安;堅持執行國安法、拒絕落入泛政治化漩渦等,香港才會有規有矩、家和人興。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1574336-20210205.htm

堅持愛國者治港,即係唔再堅持港人治港?
堅持落實中央全面管治權,即係高度自治已經唔再重要?
一國兩制已經唔再重要?四個判斷比一國兩制更重要?點解提都冇提?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2021-2-6 12:50 AM 發表
駱惠寧:香港過去一年撥亂反正 堅持愛國者治港

中聯辦在網上舉辦新春酒會,主任駱惠寧表示,過去一年香港的變在於撥亂反正,把變形和走樣都糾正過來。

他對香港未來有四個判斷,包括堅持愛國者治港、落實中央全面管治權等,香港才能繁榮穩定、長治久安;堅持執行國安法、拒絕落入泛政治化漩渦等,香港才會有規有矩、家和人興。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1574336-20210205.htm
港人中既愛國者治港,有乜問題?基本法要求特首四十歲以上,三十九歲都唔得,唔通又唔算港人治港?洗唔洗改做中坑治港?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2021-2-6 12:07 AM 發表
高度自治方面俾美,歐,5眼聯盟等國家破壞左,成日指手畫腳干預香港內政。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-2-6 01:10 AM 發表

港人中既愛國者治港,有乜問題?基本法要求特首四十歲以上,三十九歲都唔得,唔通又唔算港人治港?洗唔洗改做中坑治港?
點解唔叫堅持愛國港人治港?
唔叫堅持中央管治權下嘅高度自治?
一國兩制之下嘅四個判斷?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2021-2-6 06:18 PM 發表

點解唔叫堅持愛國港人治港?
唔叫堅持中央管治權下嘅高度自治?
一國兩制之下嘅四個判斷?
呢D 野係不言自明。只有戇鳩黃撚先會去拗。

你洗唔洗問下唔愛美國做唔做得美國總統,美國無法律阻止佢地參選架。

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2021-2-6 12:07 AM 發表
嚟到係中國的香港,唔鍾意就去米國啦

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-2-6 08:33 PM 發表

呢D 野係不言自明。只有戇鳩黃撚先會去拗。

你洗唔洗問下唔愛美國做唔做得美國總統,美國無法律阻止佢地參選架。
但係香港有
唔排除下個特首唔係香港人

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-6 09:00 PM 發表

嚟到係中國的香港,唔鍾意就去米國啦
係中國的香港,所以一國兩制、港人治港、高度自治已經唔再重要?

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-2-6 07:58 AM 發表

高度自治方面俾美,歐,5眼聯盟等國家破壞左,成日指手畫腳干預香港內政。
破壞咗就唔需要維持、唔需要修補?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2021-2-6 09:19 PM 發表

破壞咗就唔需要維持、唔需要修補?
要佢地停止干預才行,連香港學校教什麼科目牠們都要出聲干預,士可忍熟不可忍.

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2021-2-6 09:14 PM 發表

但係香港有
唔排除下個特首唔係香港人
自己睇基本法對特首規定,要有乜野身份,係香港定居幾多年。

畀黑衣暴徒破壞咗lu

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]