• 瀏覽: 2,951
  • 回覆: 51
+3
據台媒報道,在南美洲國家圭亞那周四(4日)宣布終止台灣在當地設立「台灣辦公室」(Taiwan Office)的協議前,該國外交與國際合作部長Huge Todd在
陸方承諾將捐贈2萬劑中國國藥疫苗予該國。

省長被騙黑金又被騙第一次
日日話自己口罩外交成功
人家要您口交呀空心菜
老共就醒目啦防止美肺國藥疫苗送到門口

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/584008/叫停台灣在當地設處前夕-圭亞那獲大陸承諾捐贈兩萬劑國藥疫苗

引用:
原帖由 1000day 於 2021-2-5 01:29 PM 發表
據台媒報道,在南美洲國家圭亞那周四(4日)宣布終止台灣在當地設立「台灣辦公室」(Taiwan Office)的協議前,該國外交與國際合作部長Huge Todd在
陸方承諾將捐贈2萬劑中國國藥疫苗予該國。
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210205/434330885081272320713590.jpeg/zUgeh5R6pwHbMhXjqPRnfzjOuxMa93UwAPhH3gD4R94?v=w1280r16_9 ...
台灣省盛產詐騙集團,省長會被騙?
圭亞那話有溝通錯誤,所以簽咗協議。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0205_00992_001.html
係咪台灣省想詐騙圭亞那啊?

臺灣話自己都有研發疫苗。點解圭亞那唔等下。話唔定一年半載後臺灣都可以捐贈疫苗啊!

2萬劑就搞掂? 比多2萬劑, 消滅埋台仔都得喎

2萬劑值幾錢????

24小時之前!!

笑的好燦爛!!!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-2-5 02:14 PM 發表
2萬劑值幾錢????
如果一劑200元,2萬劑就400萬。打過折最少300粒哦。

台灣又走來抹黑.............唉...........!!

圭亞那又耍手段

引用:
原帖由 lukin2010 於 2021-2-5 02:19 PM 發表

當500萬, 呆灣比唔起咩

吊.........根本係呆灣廢, 又依賴9送疫苗

呆灣蔡皇真係食得萊豬多變豬, 大陸俾二萬劑, 你咪俾二萬零一劑囉.
呆灣省防疫咁成功, 自己唔駛要疫苗, 炒啲返嚟送去圭亞那.

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-2-5 02:14 PM 發表
2萬劑值幾錢????
夠晒整合政府官員和家屬,你說呢??

現在疫苗有錢就在到??幾時會交貨先??

大陸生產線一日就可以生產2,300萬疫苗,話比就比,其他國家就難講了

引用:
原帖由 lukin2010 於 2021-2-5 02:19 PM 發表

黑市價,不止200吧,有錢就有貨??

道理就像以前iphone第一日發布,好多人想買,問題系蘋果的網站展示沒貨阿,系4999,你落到單咩??

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-5 02:23 PM 發表
呆灣蔡皇真係食得萊豬多變豬, 大陸俾二萬劑, 你咪俾二萬零一劑囉.
台灣自己都無..........比條毛咩.........口罩就有很多........!!

台灣是訂購英國牛津疫苗...........要2022年初才有到貨....!!

圭亞那,聽都未聽過
咁都跣到台灣飛起

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右