• 瀏覽: 22,708
  • 回覆: 240
  • 追帖: 1
+8
反而好奇...香港係咪咁急需要接種疫苗?

我, 就唔會接種疫苗. 就算有哂咩報告都好, 都係無信心 (任何一款).
但若然硬性要打, 會選擇舊技術「滅活疫苗」.

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-2-5 11:56 AM 發表

我, 就唔會接種疫苗. 就算有哂咩報告都好, 都係無信心 (任何一款).
其實非常需要, 到大多數人打完先可以放鬆社交限制.

咁經濟先會有起息

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-2-5 11:56 發表

要拿左貨. 然後比最有需要既人打. 如醫護/過境人仕/機場出入/老人院既人等等.

你都要有mRNA 同滅活比佢地選. 唔係佢地又話要另一款唔肯打咁就慘.

至於只流係香港唔多出入既人, 可以考慮第二批打.

當然有原則: 要三期報告咪等三期報告喇! 

正常人支持政府決定!

第幾期都好啦。最重要美國疫苗快D打。打把人想打。乜人都好,多人打大家都安全。。我打國產

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-2-5 11:53 AM 發表
新冠肺炎疫情持續超過1年,各國開始接種疫苗,而香港早前已批准德國BioNTech緊急使用,預計2月底抵港,而緊急採購的英國阿斯利康疫苗則要較晚才能

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210205/434306707263328256063157.jpeg/neo3eBeRovIx4MxQjVwsiUw5axEZwsoTyreSpcq3kqU

...
同意

既然黨中央已經批准了,我們十四億人亦接種了,

不明他們香港人又在攪另一套幹嗎

林鄭搵埋成班打手玩殘香港市民,諗住你打輝瑞就比科興出先, 原來你地想打科興就唔比科興過關

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-2-5 11:56 AM 發表

唔打,無7成人口以上打疫苗

咁就唔會重新開放市場,咁經濟點頂

有乜咁出狗奇?呢班專家連個病毒都話係中國病毒武漢肺炎、佢地有跟世衛公報做咩?根本就係個人立場政治化、香港係愈來愈危險、連呢D市民生命健康都拎黎做籌碼反政府國家既賭注、所以香港整個特區政府架構部門預見左一定比中央大改革、

引用:
原帖由 lovecpc 於 2021-2-5 12:14 PM 發表

同意

既然黨中央已經批准了,我們十四億人亦接種了,

不明他們香港人又在攪另一套幹嗎
一國兩制,妳製我吾製的民屎自由。

到一早批班黑記咪又係嘈話搵市民條命搏

話之係國外定內地
咁快出嚟既疫苗我覺得唔可靠

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]