• 瀏覽: 1,066
  • 回覆: 17
當局晚上再次在無預告下,將三處列為受限區域,包括柴灣興華(一)邨美華樓、屯門豐景園第一座,以及土瓜灣的定安大廈D座,居民需要強制檢測。受檢人士要在指定時間前接受檢測,當局預計分別在明早6時半至7時左右完成行動。 其中在柴灣興華(一)邨美華樓,因有源頭不明個案,昨日已被列入強制檢測大廈名單,當局晚上7...

『有聲稱是D座居民認為,當局的行動擾民,不打算今晚回家,並無進入受限範圍內。』

不回家,去酒店搵電招陪瞓?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1573941-20210203.htm?spTabChangeable=0

又d反中白痴...

大家肯配合,清零在望

昨日內地疫情:
主要是黑龍江和吉林的,河北只有兩宗,共17宗 ...
石家莊半個月前仲勁過香港架 ... 宜家基本安全,連無症狀都冇發現到,2個發病都係困住的密切接觸者! 為何被困住到? 就係因為封區配合咯! ...

市民大衆多合作, 盡快「清零」。 

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-4 07:41 AM 發表
又d反中白痴...
咪係囉,乜能都話反中

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-2-4 10:43 AM 發表
市民大衆多合作, 盡快「清零」。 
市民口講清零, 身體卻不願意配合.
第區有事, 就贊成封區. 到自己楝樓要封, 就嘈滋擾.

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-2-4 10:51 AM 發表

市民口講清零, 身體卻不願意配合.
第區有事, 就贊成封區. 到自己楝樓要封, 就嘈滋擾.
呢啲嘢唔駛講,正常人一定體會到。

所以我哋要壯立正常人的模式,就係"理得佢哋刁,我哋跟從政府指示做"方為同心抗疫的核心價值...

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-2-4 10:47 AM 發表

咪係囉,乜能都話反中
的確有班人係被假文宣洗腦,反共上腦,無差別反對搞事

引用:
原帖由 fstephen 於 4/2/2021 10:58 發表

呢啲嘢唔駛講,正常人一定體會到。

所以我哋要壯立正常人的模式,就係"理得佢哋刁,我哋跟從政府指示做"方為同心抗疫的核心價值...
無錯, 同意。

引用:
原帖由 afternoon 於 2021-2-4 11:00 AM 發表

的確有班人係被假文宣洗腦,反共上腦,無差別反對搞事
咪係囉,啲仆街成日搞能搞震,唔睇事實,事無大小1見有人反對就上綱上線話人反共,但係又唔講吓關呀耶咩事喎

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-2-4 11:27 AM 發表

咪係囉,啲仆街成日搞能搞震,唔睇事實,事無大小1見有人反對就上綱上線話人反共,但係又唔講吓關呀耶咩事喎
黃粉黑暴身在福中不知福,唔識歷史又唔知出面個世界係點,淨係信假文宣散佈仇恨,咪就係社會問題的根源

引用:
原帖由 afternoon 於 2021-2-4 11:40 AM 發表

黃粉黑暴身在福中不知福,唔識歷史又唔知出面個世界係點,淨係信假文宣散佈仇恨,咪就係社會問題的根源
咪係囉,事無大小就拉到咩黃絲黑暴去講,家陣成件事無暴力無破壞無放火,只係有人講幾句粗口就上綱上線到反共反盛,幾多自稱愛國愛黨人士都公開講粗口架啦,粗口大狀馬碌葛喺立會講添,又如何呀?

引用:
原帖由 fstephen 於 2021-2-4 09:39 AM 發表
大家肯配合,清零在望

昨日內地疫情:
主要是黑龍江和吉林的,河北只有兩宗,共17宗 ...
石家莊半個月前仲勁過香港架 ... 宜家基本安全,連無症狀都冇發現到,2個發病都係困住的密切接觸者! 為何被困住到? 就係因為封區配合咯! ...
果些反對聲音是自私
反美英住啦

中國開始太手軟
一早硬手段
一國一制
會好似澳門咁好

反正有的是錢, 又何懼藥石亂投

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-2-4 01:11 PM 發表

果些反對聲音是自私
反美英住啦

中國開始太手軟
一早硬手段
一國一制
會好似澳門咁好
其實太軟是好的,可看到妖魔真係在港當道。
當然,革命黨會話政警係港共妖魔,建制藍屍就會話革命黨係敗類。
正常人呢? 當然係做番正常做實際。

會當凌絕頂,一覽衆山小 ... 陶傑個節目個頭我聽左好多年 ...
正常人唔會唔被灌輸香港人人都小,唔係咁偏激和敵我之分!
反而看看祖國看看阿爺點樣搞得掂,跟著走,先至係未來要做的 ...

偏偏就係19年果時反其道而行。

若果阿爺一早出手,正常人點會有所體會。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]