• 瀏覽: 764
  • 回覆: 10
天下烏鴉一樣黑
睇下美國大曱甴
一樣玩眾籌 眾
籌啲錢
自己袋落袋
班農仲係特朗普嘅頭馬
香港的大曱甴
貪黑錢方式
好似幼稚園咁
小學雞都不如

美國司法部8月20日公布,美國總統特朗普(Donald Trump)的前白宮首席策略師班農(Steve Bannon)因涉嫌在一個為美墨邊境圍牆的籌款計劃中有欺詐行為而被捕。
事實上美國媒體8月19日亦引述消息人士報道,班農與逃亡美國的中國富商郭文貴合辦的媒體公司GTV Media正遭美國聯邦調查局(FBI)調查,該公司在今年春天籌募得超過3億美元(約23.2億港元),但遭調查是否有觸法行為,報道指,多間銀行凍結該公司的有關銀行
帳戶。
《華爾街日報》8月19日刊出的報道稱,根據知情人士所述,美國聯邦調查局及美國證券交易委員會正在展開聯邦調查,追查GTV Media或郭文貴同夥的私人配售股份交易是否違反證券法。報道指,紐約州檢察長辦公室也在調查此事。
報道指出,GTV Media在今年春天通過私募融資3億多美元,但在這次融資後不久,部分投資者就開始要求退款,原因是他們從未收到官方文件來證明其對GTV Media的投資,也有部分投資者是因其他一些問題而不信任郭文貴。
報道引述知情人士指,摩根大通集團(JPMorgan Chase)和富國銀行(Wells Fargo)已凍結與該場私募活動有關的銀行帳戶,也有另一知情人士表示,美國銀行(Bank of America)同樣在GTV Media母公司近幾個月開戶後不久,把帳戶關閉。
班農與郭文貴是GTV Media背後的兩個關鍵人物,《華爾街日報》取得的公司融資文件顯示,班農是公司董事,郭文貴則是該公司籌募資金活動的代言人,郭文貴的同夥在GTV Media的高層名單,郭文貴也被稱為公司顧問。
GTV Media則發表聲明指,私募活動是在律師指導下進行,並說「所有募集的款項完好無損」,該公司又表示,會充分準備好配合任何美方機構的相關調查。https://www.hk01.com/即時國際/513571/傳fbi調查班農郭文貴合辦媒體公司-集資逾3億美元遭調查是否觸法

附件

Screen Shot 2021-02-03 at 10.06.47 PM.png(581.41 KB)

Screen Shot 2021-02-03 at 10.06.47 PM.png

*****黑玫瑰就係代表惡毒*******
請看清楚我的 紅玫瑰 是紅到發紫
引用:
原帖由 WongManTat 於 3-2-2021 10:11 PM 發表
天下烏鴉一樣黑
睇下美國大曱甴
一樣玩眾籌 眾
籌啲錢
自己袋落袋
班農仲係特朗普嘅頭馬
香港的大曱甴
貪黑錢方式
好似幼稚園咁
小學雞都不如
:s ...
全世界亦一樣錢作怪

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-2-3 10:43 PM 發表

全世界亦一樣錢作怪
黑錢令到 四合一 黃底褲 做叛國賊

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-4 07:31 AM 發表

天下烏鴉一樣黑
民主自由
自由玩 眾籌
呃盡
愚蠢黃絲的金錢

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-4 08:29 AM 發表

天下烏鴉一樣黑
民主自由
自由玩 眾籌
呃盡
愚蠢黃絲的金錢
民主自由呢個牌頭
就係一門生意
用卑劣嘅手段
賺大錢的生意
特別用呢欺騙
死蠢細曱甴

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-4 09:14 AM 發表

民主自由呢個牌頭
就係一門生意
用卑劣嘅手段
賺大錢的生意
特別用呢欺騙
死蠢細曱甴
民主自由 呃 曱甴 的錢

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-4 07:31 AM 發表

黑金令條黃底褲釘左倉,
搵隻借屍還魂乃西狗出嚟....

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-4 03:14 PM 發表

黑金令條黃底褲釘左倉,
搵隻借屍還魂乃西狗出嚟....
生果都變咗東方 你話好唔好笑

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-2-4 08:11 PM 發表

生果都變咗東方 你話好唔好笑
係啲咁白痴嘅黑霉西先諗到,
一戙起個屎忽鄉土個個都知,
又是嗰隻毒果文宣狗嘅婚新!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-4 10:52 PM 發表

係啲咁白痴嘅黑霉西先諗到,
一戙起個屎忽鄉土個個都知,
又是嗰隻毒果文宣狗嘅婚新!
呢啲文宣狗 生仔冇屎忽

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-5 07:50 AM 發表

呢啲文宣狗 生仔冇屎忽
文宣狗 散播 煽動仇警 等天收

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]