• 瀏覽: 14,104
  • 回覆: 168
+4
誠哥,我呢?

取之社會
用之社會

幫d公公婆婆仲好啦

d醫護都唔希罕果2舊水

有錢人派錢,點都係一件好事!!

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-2-3 12:33 發表
幫d公公婆婆仲好啦

d醫護都唔希罕果2舊水
發生緊咩事, 大家心照. 醫護人工高, $200 對佢地係無用. 你估+X 佢唔知? 但佢目的係咩, 太易理解.

公公婆婆又好, 因疫情失業既人都好, 就好需要呢D 錢. (雖然$200 唔算多, 好過無).

引用:
原帖由 eos888 於 2021-2-3 12:06 PM 發表
最大嗰隻🪳真係%@*佢
唔可以稱呼佢係曱甴
性質唔同
佢唔係反中國+共產黨
只係反習帝啫....
因為佢係江擇民果邊的

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:03 PM 發表
李嘉誠基金會在社交媒體表示,長和系創辦人李嘉誠在立春日向香港醫護人員送出「春天的禮物」,向醫管局全體9.7萬名人員派發心意卡。李嘉誠基金會稱,會將心意卡送到各醫院,醫護人員手持心意卡,由2月8日至5月31日,即可在全港百佳店鋪換取及使用$200現金券。

李嘉誠在心意卡印上:
謝謝您們一直守護香港人的健康,我與全港市民一樣,內心都為您們鼓掌﹗一點心意,與您共勉。
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2865000/2869698/1_lksfeb3_1024.jpg
咪係驚咗曱甴嘅做法呀!
如果真係咁有心,全線拍街,屈神屎貨品減價畀市民好過啦!
依家仲係到變相搞分化。
感覺佢真係正契弟。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:03 PM 發表
李嘉誠基金會在社交媒體表示,長和系創辦人李嘉誠在立春日向香港醫護人員送出「春天的禮物」,向醫管局全體9.7萬名人員派發心意卡。李嘉誠基金會稱,會將心意卡送到各醫院,醫護人員手持心意卡,由2月8日至5月31日,即可在全港百佳店鋪換取及使用$200現金券。

李嘉誠在心意卡印上:
謝謝您們一直守護香港人的健康,我與全港市民一樣,內心都為您們鼓掌﹗一點心意,與您共勉。
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2865000/2869698/1_lksfeb3_1024.jpg
謝謝你地罷工

引用:
原帖由 benben999 於 2021-2-3 12:37 發表

謝謝你地罷工
唔好講到咁出面, 佢已經唔係話只係送心意卡比罷工的醫護. 算係咁架啦.

係有心就咪鬼派百佳卷啦,咪又係幫襯返自己

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:34 PM 發表

發生緊咩事, 大家心照. 醫護人工高, $200 對佢地係無用. 你估+X 佢唔知? 但佢目的係咩, 太易理解.

公公婆婆又好, 因疫情失業既人都好, 就好需要呢D 錢. (雖然$200 唔算多, 好過無).
低端人口, 只會以價格選擇購買對象, 下次唔一定會去佢度買野
醫護就唔同呢, 收左200蚊, 會覺得大曱甴係同一陣線, 以後都只會去佢度買野

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:24 發表

今次做野好似做得出面左小小. 醫護係疫情期間做過咩, 大家心照啦.
攪咁多野無非是想保住丁點血脈,等著看走狗滿門抄斬吧…

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:07 PM 發表

佢忍左好耐架啦
忍乜呀?係新冠肺炎疫情下全世界人都係度多謝醫護㗎喇,香港呢段時間醫護冇做咩?好地地一件心意卡俾你呢啲聰明仔講成係別有用心政治化,香港有你呢類聰明仔點會唔累死香港人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]