• 瀏覽: 32,319
  • 回覆: 469
  • 追帖: 1
+7
【本報訊】香港社會不穩,不少港人選擇移民。有移民機構昨發表調查結果,發現逾80%受訪者表示正考慮或未來會考慮移民外國,當中英國屬首選.......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210203/00176_037.html

香港人的移民熱點加拿大,又被戲稱為「艱難大」,皆因經濟增加慢,而且營商環境不太好(例如高稅率)。英國的情況亦不比加拿大好,甚至可能比加拿大更加之「艱難大」。香港人移居英國前,最好先想清想楚。

我只想班曱甴移民,還我寧靜香港!!

希望中央早日落實取消雙重國籍!!

如果黃絲肯走都係好事,慘在而家好少人走呢!

真係走100萬曱甴過英國,香港肯定平靜好多!

甚麼二百幻+1,全是胡說八道,當年BBC已有報導,估計只有廿幾萬人上街,小英帝國能收多少?

有香港人唔做,走去小英諸侯國食美肺打西工,隨時比黑鬼老笠阿差雞姦,究竟係乜玩法?黃畜真係咁鍾意做狗?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-3 05:04 AM 發表
【本報訊】香港社會不穩,不少港人選擇移民。有移民機構昨發表調查結果,發現逾80%受訪者表示正考慮或未來會考慮移民外國,當中英國屬首選.......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210203/00176_037.html

香港人的移民熱點加拿大,又被戲稱為「艱難大」,皆因經濟增加慢,而且營商環境不太好(例如高稅率)。英國 ...
留島不留人
高招
乜柒香港民族人質差,好行唔送

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-3 05:04 發表

新聞來源連結:

香港人的移民熱點加拿大,又被戲稱為「艱難大」,皆因經濟增加慢,而且營商環境不太好(例如高稅率)。英國 ...
有錢有理想,

冇錢祇有想。

其實揾翻d歷史野來睇 d人成日話英國佬幫助香港人 表面上係 實際係揾水 未到97 就已經想比翻大陸 真係咁為殖民地d人著想係就一早揾成哥係英國是但d島攪小香港 如果英國佬咁勁 d香港精英咁勁一定得嫁啦 一早送晒去啦
洗鬼話要移民先去到 依家又話特別對代香港人比人去 到時變左政治難民 又話大陸攪出來

成 L 日都係,調查,估計,料!

究竟幾多人走呀?嗱嗱聲!快啲啦!

吹極鷄都冇勢! 俾中共睇死啦!

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-2-3 07:00 AM 發表

留島不留人
高招
乜柒香港民族人質差,好行唔送
真係希望中央取消利用bno移民嘅人,嘅香港永久身份。其實對佢地無影響,好多都話去意已決,唔會返嚟香港,所以個香港永久居民身份,對呢班人無意義,取消亦無影響。

區議會 有 170萬 投票 比曱甴區議員,希望有100萬王c走去陰國

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-2-3 07:08 AM 發表

真係希望中央取消利用bno移民嘅人,嘅香港永久身份。其實對佢地無影響,好多都話去意已決,唔會返嚟香港,所以個香港永久居民身份,對呢班人無意義,取消亦無影響。
錯,班BN奴其實想留返香港永久居民身份,老來有病痛R香港政府福利。
攞著數,兩頭食,乜柒香港民族真本色

引用:
原帖由 longlong7 於 2021-2-3 07:02 AM 發表
其實揾翻d歷史野來睇 d人成日話英國佬幫助香港人 表面上係 實際係揾水 未到97 就已經想比翻大陸 真係咁為殖民地d人著想係就一早揾成哥係英國是但d島攪小香港 如果英國佬咁勁 d香港精英咁勁一定得嫁啦 一早送晒去啦
洗鬼話要移民先去到 依家又話特別對代香港人比人去 到時變左政治難民 又話大陸攪出來
冇啦,後尾話5+1係standard process冇BNO都可以5+1。特別對待香港人係啅頭啫

想又唔出發 黃絲

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-3 05:04 AM 發表

新聞來源連結:

佢訪問嘅一定係高官。
平民移條銀咩!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]