• 瀏覽: 32,414
  • 回覆: 469
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-3 05:04 AM 發表
【本報訊】香港社會不穩,不少港人選擇移民。有移民機構昨發表調查結果,發現逾80%受訪者表示正考慮或未來會考慮移民外國,當中英國屬首選.......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210203/00176_037.html

香港人的移民熱點加拿大,又被戲稱為「艱難大」,皆因經濟增加慢,而且營商環境不太好(例如高稅率)。英國 ...
機票難求呀!

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-2-3 07:15 AM 發表

錯,班BN奴其實想留返香港永久居民身份,老來有病痛R香港政府福利。
攞著數,兩頭食,乜柒香港民族真本色
所以更應取消佢地永久居民身份。英國呢個bno計劃,美其名幫助香港人,實則掠水。五加一年全家人生活費,慳極都要二三百萬,除非你揾到工作,否則真係乾摵!仲要咩福利權利都無。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-2-3 07:20 AM 發表

佢訪問嘅一定係高官。
平民移條銀咩!
高官一早攞左居英權
BN奴太cheap

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-2-3 07:24 AM 發表

高官一早攞左居英權
BN奴太cheap
講緊移民嘛!
關BNO乜久事。

8成港人想中六合彩比效合理

我淨係想知幾時走,日日話8 成,話知你10成快啲走,寫呢啲嘢個人又幾時走,咁就唔洗日日新聞變作文

揀人黎訪問,製造唔中立結果既民調,仲有公信力? 點解唔吹大D,話100%想移民?

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-2-3 07:22 AM 發表

所以更應取消佢地永久居民身份。英國呢個bno計劃,美其名幫助香港人,實則掠水。五加一年全家人生活費,慳極都要二三百萬,除非你揾到工作,否則真係乾摵!仲要咩福利權利都無。
唔洗咁認真又唔洗開心得咁快。我睇D香港民族人最後大多數都要認命留係中國香港。
老實講,英國佬唔係真心想收班香港民族人,只係扮撐班黃絲。

8成??

但當中9成9都係愛幻想既人...

應該將嗰班英美走狗全部處死,等佢哋移民地獄!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-2-3 07:27 AM 發表

講緊移民嘛!
關BNO乜久事。
移民首選英國咪就係關BN奴事囉。最容易丫嘛,唔係咩?

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-2-3 07:35 AM 發表

移民首選英國咪就係關BN奴事囉。最容易丫嘛,唔係咩?
港人呀!
冇分你揸乜久。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-3 05:04 AM 發表
【本報訊】香港社會不穩,不少港人選擇移民。有移民機構昨發表調查結果,發現逾80%受訪者表示正考慮或未來會考慮移民外國,當中英國屬首選.......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210203/00176_037.html

香港人的移民熱點加拿大,又被戲稱為「艱難大」,皆因經濟增加慢,而且營商環境不太好(例如高稅率)。英國 ...
香港生活快六十年,第一次聽到香港人移民首選係英國

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-3 07:35 AM 發表
但當中9成9都係愛幻想既人...
當中9成人自己或者家人有份落街掟磚,放火,私了,搞事,支援。
宜家晚晚無覺好瞓,驚差人第二朝早六點鐘拍門

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]