• 瀏覽: 4,538
  • 回覆: 27
2021年1月28日凌晨,菅義偉與拜登通了電話,雙方“討論了”美國在《日美安保條約》第五條下保護日本的承諾,並宣稱該承諾適用于釣魚島。

中國的回敬是...2月1日這一天,注定是個“不尋常”的日子。十三屆全國人大常委會第二十五次會議22日表決通過《中華人民共和國海警法》,為進一步規範和保障海警機構履行職責,維護國家主權、安全和海洋權益,保護公民、法人和其他組織的合法權益,提供了有力法律保障。
.....允許開火!

中國的鉄踭踭回覆日美, 形
日美想扮懵想食埋釣魚台, 開火啦, 唔洗講咁多歪理

https://www.sohu.com/a/448272414_120504280?scm=1004.722180376537268224.0.0.0&spm=smpc.mil-home.domestic.2.1612284228550HPYCePg

釣魚台自古是中國領土, 只是跟馬關條約一拼割埋, 

但在1945年日本戰敗, 美國, 日本都同意廢除馬關條約這不平等條約, 
日本夾美國想還D唔還D???

開戰是最清楚的話係佢地知, 中國唔接受, 一定要攞返自己領土,

寸土不讓!!!

我估日本再諗住有美國撐腰可以搶佔釣魚台, 小心中國會連整個日本都核平, 消失在地圖上!

卒之硬氣了,對侵略者就唔可以手軟。

引用:
原帖由 樹上喜歡了豬豬 於 2021-2-3 10:41 AM 發表
卒之硬氣了,對侵略者就唔可以手軟。
我估中國先前忍氣係唔想俾跳板儍普可以連任!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 橋頭石頭 於 2021-2-3 12:31 PM 發表
個人認為不會發生熱戰的
海警開火遮,點熱戰
唔通日本敢派飛機炸中國海警

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-3 01:00 AM 發表
我估日本再諗住有美國撐腰可以搶佔釣魚台, 小心中國會連整個日本都核平, 消失在地圖上!
我量日本現在不敢搶佔釣魚台,可能登一下島都不敢, 日本現在最多是想維持現狀。

引用:
原帖由 橋頭石頭 於 2021-2-4 10:17 AM 發表

這就看雙方的勇氣了,反正打不起來,誰膽子大誰就能占到便宜
中國海警都係睇上面眉角,家下知道就算開火都有上面頂,守護國家利益始終都要打兩槍先可以宣示海警d槍炮唔係道具
韓國,菲律崩都有向我國漁船開過火

菲律賓南韓越南海警船對我漁船開槍,點解我方仲用水炮????直頭用30mm掃過去。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-3 12:54 AM 發表
2021年1月28日凌晨,菅義偉與拜登通了電話,雙方“討論了”美國在《日美安保條約》第五條下保護日本的承諾,並宣稱該承諾適用于釣魚島。

中國的回敬是...2月1日這一天,注定是個“不尋常”的日子。十三屆全國人大常委會第二十五次會議22日表決通過《中華人民共和國海警法》,為進一步規範和保障海警機構履行職責,維護國家主權、安全和海洋權益,保護公民、法人和其他組織的合法權益,提供了有力法律保障。
...
其實自中國的北斗系統、高超音速太空制式洲際彈導和下餃子式的萬噸級海警船等等。。等等數之不盡的先進武器出台後,美國的叫座力本已不高了,美日安保亦巳變成舊時代的口號了。。。

今天在環球疫情嚴重情況,美日更不堪一擊。。。
還有一點就是很多西媒黃記戰事評論員不願說的。。。

就是美國要打中國最少要3-5艘航空母艦戰鬥(群),記著係群不是艘,更要配合日本、關島等基地才或有力和中國近海一戰。。。
這些一切只流於吹水及帶風的廢話!

現時北斗系統是何其精確,你老美及日本有咁大動作,一早巳發射洲際導彈到日本或美國本土啦!

今天的中國不會再給老美將戰事置身事外,你鍾意打!?
得,係你美國打!

用056A鬆上海警標誌啦。056A造一百隻都吾嫌多。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]