• 瀏覽: 2,834
  • 回覆: 25
英國的BNO政策,從任何角度睇都係對市民有利,你企圖阻撓一個對市民有利的政策,等同再一次表示與民為敵,自己又冇得益,英國又冇損失,只會令市民更無歸屬感,加速逃亡,完全係政治白痴表現。

唔使講咁多啦,買咗機票走咪得囉,投奔自由!

香港以後係點,唔關你咩事!!

我認為是三贏。
1.黃曱甴堅定了離開香港的決心
2.英國能接受更多的曱甴供奉錢財。
3. 香港純潔了環境,大家可以安居樂業

快啲去英國填氹啦講咁多托咩

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-2-2 01:20 PM 發表
英國的BNO政策,從任何角度睇都係對市民有利,你企圖阻撓一個對市民有利的政策,等同再一次表示與民為敵,自己又冇得益,英國又冇損失,只會令市民更無歸屬感,加速逃亡,完全係政治白痴表現。
唔好錯怪阿爺,阿爺係為曱甴著想送佢地一程,只要有錢買到張機票去英國(現在加埋美國加拿大),用 BNO 入境,跟住燒左或收埋張身份証及特區護照,英美加就冇得將你送回香港,焗住要收留你。
快啲行動,係英美加未反口前就要動身,唔使花錢搞移民。

之前又話中英聯合聲明係歷史文件

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-2-2 04:40 PM 發表
買左機票走人未,機會難逢。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-2-2 01:20 PM 發表
市民?你講緊果班係英國市民至啩。

引用:
原帖由 Andeson 於 2021-2-2 16:39 發表

唔好錯怪阿爺,阿爺係為曱甴著想送佢地一程,只要有錢買到張機票去英國(現在加埋美國加拿大),用 BNO 入境,跟住燒左或收埋張身份証及特區護照,英美加就冇得將你送回香港,焗住要收留你。
快啲行動,係英美加未反口前就要動身,唔使花錢搞移民。
個啲仲用緊BNO嘅香港人,仲認為自己係英國人,唔會申請特區護照,所以…

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-2-2 04:40 PM 發表
而家唔止中英聯合聲明係歷史文件
BNO都係歷史文件

引用:
要走就快D

低能得過大陰蒂國?

支持輸出曱甴去英國,清潔香港運動

樓主反對既, 應該諗清楚仲有D 好處未發掘.

樓主撐既, 比如侵侵, 就  ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]