• 瀏覽: 1,391
  • 回覆: 11
政府強制檢測也好、圍封檢測也罷,做唔做都有一班(人?)鬧

如果確診數字多,肯定就係太遲行動,病毒已經擴散
如果確診數字少,雖然有浪費資源之嫌,但可以阻止潛在的爆發

只要有合理懷疑某一區可能出現爆發,就應該盡早去做~
曱甴根本為反而反,乜都可以嘈,如果有(人?)唔配合就檢控吧!

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-2 11:48 AM 發表

曱甴根本為反而反,乜都可以嘈,如果有(人?)唔配合就檢控吧!
檢測後沒有確診才是好消息,不明那些說勞民傷財的人想什麽,難道愈多診愈好?

香港若果早些實行強檢,現在情況一定好得多。

支持政府封區強檢

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-2 11:48 發表

的儍西亂七個叫,檢測證實「無染疫」先正系好嘢!

支持

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-2 11:48 AM 發表

因為愚民反智。

圍封強檢目的是找「有與無」, 「有與無」都是答案, 「無」根本不是壞事

政府發公告,指4區共逾百戶沒人應門,有理由相信單位內有人,可向法庭申請手令破門入屋,及要求有關人士負責有關費用。 林鄭:擔心住戶不應門檢測,影響封區強檢成效。

市民:擔心回港易等豁免檢疫,影響封區強檢成效。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-2-2 04:35 PM 發表
政府發公告,指4區共逾百戶沒人應門,有理由相信單位內有人,可向法庭申請手令破門入屋,及要求有關人士負責有關費用。 林鄭:擔心住戶不應門檢測,影響封區強檢成效。

市民:擔心回港易等豁免檢疫,影響封區強檢成效。
香港、台灣係全國疫情最嚴重地方

引用:

海關緝毒是否愈多愈好?
警察捉賊是否愈多愈好?
無關多少,有冇都要做。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]