• 瀏覽: 1,623
  • 回覆: 32
+6
武漢肺炎|生理鹽水製假疫苗 流向江蘇北京山東等地 逾80人落網

國藥集團研發的武漢肺炎疫苗去年底獲有條件上市,當局表明疫苗肯定為全民免費提供。近日,公安部就假疫苗罪案採取專項行動,在江蘇、北京、山東等地搗破製售假疫苗集團,拘捕80多人,並且搜出3,000多支假疫苗。

案情指出,去年9月以來,孔姓疑犯等人為牟取暴利,將生理鹽水注入注射器當中,偽造武漢肺炎疫苗,並且層層加價銷售。目前,孔男等人製售的假疫苗,已被發現流向多個省分。

公安機關表示,製售假疫苗犯罪性質惡劣,危害嚴重,提醒民眾應透過正規渠道接種疫苗,以免上當受騙,一旦發現非法買賣、製假售假等問題,務必向有關部門舉報。

大6,除咗騙子和習皇帝係真之外,一切都係假的......

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/china/ ... BRC6LLKSU3YCQJPWYI/

咪作新聞,個包裝肯定唔係寫武漢肺炎疫苗囉

只有騙子是真的

引用:
原帖由 jfave1971 於 2021-2-1 03:23 PM 發表
武漢肺炎|生理鹽水製假疫苗 流向江蘇北京山東等地 逾80人落網

國藥集團研發的武漢肺炎疫苗去年底獲有條件上市,當局表明疫苗肯定為全民免費提供。近日,公安部就假疫苗罪案採取專項行動,在江蘇、北京、山東等地搗破製售假疫苗集團,拘捕80多人,並且搜出3,000多支假疫苗。

案情指出,去年9月以來,孔姓疑犯等人為牟取暴利,將生理鹽水注入注射器當中,偽造武漢肺炎疫苗,並且層層加價銷售。目前,孔男等人 ...
生理鹽水?!咁應該符合大陸疫苗一向要求「安全無副作用」的標準!

毒果除了作文呃弱智曱甴,無乜野做出來

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-2-1 03:44 PM 發表
毒果,要網上預約到定點醫院先有得接種,邊度隨便買到?
入來投票㨂疫苗 https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29694783
黑市,好多蠢人信黑市有疫苗,這些人最容易騙

不過大陸整假藥20年起判刑,最嚴重死刑,和販毒差不多,不是好多人敢博
但既然有毒販,就有人敢做假疫苗,人性是貪婪的

歐美疫苗問題多多
係得返抹黑果招

如果輝瑞係勁既..........日日ot出貨苛屎都唔得閒啦

美國肺炎毒死43萬美國人, 係真的.

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-2-1 03:44 PM 發表
最緊要仆街黃甴開心,毒果係佢地精神食糧

真係唔好再話外國傳媒做假新聞誣蔑你中國大陸,尼次係你哋自己公安部破獲幾個唔同地方特大假武肺疫苗案件,搵到嘅有3000幾支,流出市面嘅有幾多冇人知,公安部話佢哋去年九月已經運作!

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-2-1 03:44 PM 發表
尼次係你哋自己公安部破獲幾個唔同地方特大假武肺疫苗案件,搵到嘅有3000幾支,流出市面嘅有幾多冇人知,公安部話佢哋去年九月已經運作!

呢d就係黒市賣比日本果d?

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-2-1 03:33 PM 發表
咪作新聞,個包裝肯定唔係寫武漢肺炎疫苗囉
當然唔敢寫

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]