• 瀏覽: 5,146
  • 回覆: 94
+7
真係奇人異士,可以因人事關係經常轉職,越做越低級都可以接受,佢應該要學習待人接物之道,方可在事業上有所成就

魔法師去到英國唔做老本行?

引用:
原帖由 item889 於 2021-2-1 11:49 AM 發表
【本報訊】BNO「5+1」居英簽證今日起開放申請,成為香港人的逃生門。當特首林鄭月娥對國際傳媒說看不到為何有大量港人移民英國的時候,27歲的Jonas去年已「裸辭」放棄本港公營機構鐵飯碗,隻身遠渡英倫展開新生活。預備申請BNO簽證的他,移民路並不順利,甫到埗即遇上疫潮,一年來...

https://hk.appledaily.com/resizer/N6rJu4NexEgUNO0FJijiuK2YHUM=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-30-2021/t_206563e970a14f59a10bd9523491c7ad_name_Untitled_1_scaled.jpg ...
從來人離鄉賤,死毒果就話比人知bno移民係義士打江山打番嚟,咁快啲走啦,香港曱甴

英國真係臥虎藏龍!遲啲倒垃圾嘅都係香港博士同碩士

「好多香港碩士博士爭做廚房工」係真就好了  好想佢地快啲走

吹水咩!我又唔信呀

引用:
原帖由 green2016 於 2021-2-1 11:59 AM 發表
真係激死老豆揾山拜,讀咁多書去做廚房雜工 😀😀😀
仲好似好威咁......YC既心態, 正常人真係理解唔到....

究竟毒果出呢篇報導, 係鼓勵人過去, 還是曲線叫人唔好過去? .

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-1 11:53 AM 發表
二等公民
二等?三等呱...

有乜問題?有人走,也有人來!

可以做賊, 但在倫敦做賊競爭好大!
記得2019年在倫敦, 三日內兩次在地鐵遇過小偷, 在白金漢宮又見到小偷扒野, 諗起都驚驚

引用:
原帖由 喎牛 於 2021-2-1 12:23 PM 發表
「好多香港碩士博士爭做廚房工」係真就好了  好想佢地快啲走
依家D年青人,個個都想做舒服工,無人願意去捱!

明事理香港市民,都想你班漢奸,政棍戲子,黃屍暴徒快D走,永遠不要返嚟香港
香港正常既市民少少要求!臨走時幫香港市民,做返少少好嘢,拜託
記得取消埋香港身份證

啲黃人無腦嘠
嫌香港太幸福太舒適太和平太好錢途
渴望自己生於亂世
渴望被鬼佬統治
於是打爛所有玉石俱焚
再一走了之
甘心做走狗
黃人無讀過歷史零舍死蠢
今日中國財力軍力國力影響力
可以媲美漢唐盛世
百世修行難得生於富強嘅中國
點解在中國邁向鼎盛時代離開
反而走去正在沒落嘅鬼地方做狗
條路自己揀
第日仆街冚家剷就唔好喊

附件

44b1996c1706cef1e00b81862d2ce5dd7b1b9901_b.jpg(41.54 KB)

真係奇九怪,係香港就嫌三嫌四,又話無得發圍,去到做人隻狗時,就記得做個守法公民,屎眼照啜都無問題

毒果黑記作文.

黑記自己學歷低想做廚房工, 就作文話碩士博士爭做.  🙄

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]