• 瀏覽: 38,186
  • 回覆: 317
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 miumiujorden 於 2021-2-1 11:12 AM 發表
C眼聯盟呢, 唔係互幫的嗎, 仲有大呆灣國呢. 
新西蘭咪幫澳洲, 接收佢嘅中國市場分額

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-2-1 11:18 發表

又唔洗死, 澳洲人少資源多, 食龍蝦食到厭 係少咗d 收入啫
澳洲生活指數好高,冇錢就要食自己的資源?

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-2-1 11:14 AM 發表
點解係都要中共買你地d 貨啊?
而家係唔係睇少香港手足買唔起啊?😤
香港班手足咪過嚟澳洲添煩添亂當幫忙

澳狗可以追討柒普負責吧!

有啲商鋪啲門口狗鍾意兇啲客,我一定唔會幫襯。

引用:
原帖由 年月是流水 於 2021-2-1 11:20 AM 發表
玩到佢落台就岩 
好呀, 佢民望高可以玩多4,5年 到時原有市場份額都冇哂 被人代替哂

老澳的核心價值不能改呀!如今大量的車厘子正在國內銷售.

澳狗咁L有價值觀就繼續吧!

引用:
原帖由 A1000 於 2021-2-1 11:21 AM 發表

澳洲生活指數好高,冇錢就要食自己的資源?
貨賣唔出可以點, 自己燒多d碳 食多d龍蝦

袋鼠企硬!  等大陸人唔好以為有錢大曬!
一日三餐龍蝦加紅酒,晚晚燒煤炭! 

cold call 電話唔聽好正常啫

抵L死……死澳狗

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-2-1 10:52 AM 發表
中國與澳洲爆發地緣政治角力、中澳關係深陷緊張後,中方抵制對一系列澳洲出口產品。澳洲經濟受挫後,澳洲傳媒報道,儘管澳方官員近期連環以致函、致電方式,欲與中國商務部部長王文濤等磋商貿易問題,但中方以冷手法

澳洲傳媒幫手放風,但其總理就繼續口硬,還暗示要中國讓步,澳洲人民真的很支持莫里森?

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2867182?r=cpstni
其實我真係好想睇下澳洲政府點樣令中國讓步,
澳洲而家出曬面輸打贏要,
先冚你一巴,
然後再車曬啲貨跪係你屋企門口求你幫佢買嘢,

如果係人都算啦但係我真係一個國家喎仲要唔要面㗎

食屎啦澳洲鬼,美賊走狗,即係中國漢奸。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]