• 瀏覽: 4,428
  • 回覆: 32
+2
擺到明前排特朗普攪事,派船
挑釁被中國打沉咗,或自己出了
事,而家要人質,正常意外唔叫
人質,叫船員,叫人質應該比擊
沉係中國水域,今次美航母來南海
,最大可能就係搜索水底美軍,
而發生意外地點就係而家演集
地方附近,話唔定隻船己被拖返
中國研究,哈哈

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-31 08:43 PM 發表

戰俘呢?
戰俘的遺骨。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-31 05:27 PM 發表

仲未揾完?
有移交既只係冰山一角

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-31 05:27 PM 發表

仲未揾完?
戰場十幾萬平方公里,總共戰死幾十萬人,加埋俾美國炸死的平民,有百幾萬人,邊搵得完?

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2021-2-1 03:06 PM 發表

戰場十幾萬平方公里,總共戰死幾十萬人,加埋俾美國炸死的平民,有百幾萬人,邊搵得完?
甘戰俘又點解畫呢?

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2021-2-1 03:06 PM 發表

無錯,中國出得既聲明,每一個用字用詞都好講究,用得“戰俘“呢個詞,再配合埋後段既說話,似係已經交過手,中國贏左,叫美國佬好啦,唔好再亂嚟。

而且韓戰到而家已經70年,仲點有可能有戰俘係中國手上,要遺骸應該係問北韓,點會問中國。

引用:
原帖由 gucciolv 於 2021-1-31 10:38 PM 發表

正解,應該系尾國佬食暗虧吾閪敢出聲,呢兩日對臺灣問題都軟曬
???

引用:
原帖由 子月月 於 2021-2-1 11:12 PM 發表

無錯,中國出得既聲明,每一個用字用詞都好講究,用得“戰俘“呢個詞,再配合埋後段既說話,似係已經交過手,中國贏左,叫美國佬好啦,唔好再亂嚟。

而且韓戰到而家已經70年,仲點有可能有戰俘係中國手上,要遺骸應該係問北韓,點會問中國。
中國第一次舉辦奧運會唔係2008年,而係1952年,只不過地點唔係中國境內,而係北朝鮮。

史上唯一的戰俘奧運會:14國戰俘同場競技,哪個組織方這么牛?
https://zhuanlan.zhihu.com/p/75793842

引用:
原帖由 gucciolv 於 2021-2-1 05:58 PM 發表

甘戰俘又點解畫呢?
抗美援朝時啲戰俘,雙方停戰之後都歸還了,就算冇送返去,都年過九十,有冇咁長命都成問題。
咁……應該係近期的事……

美國佬發佈呀核潛艇有戰損人員,話死於肺炎,強調沒有出過海喎,邊有咁啱得咁橋啊飛機真係撞紙鷂哈哈,真係好想知道真相,阿爺真係咁大膽

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-1 06:32 AM 發表

戰俘的遺骨。
兩韓戰爭有戰俘有遺骨都在兩韓國土上
我唔明美國唔去同金仔傾,仲咩要同大陸傾

根本就係唔多通

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-1 10:06 AM 發表

有移交既只係冰山一角

美軍在韓遺骨關北京咩事呀

係都美國同金仔傾啦
唔通同中國傾完,北京大軍壓境北韓,要金仔交遺骨比中國代還美國咩

引用:
原帖由 oyear 於 2021-2-8 12:03 AM 發表

美軍在韓遺骨關北京咩事呀

係都美國同金仔傾啦
唔通同中國傾完,北京大軍壓境北韓,要金仔交遺骨比中國代還美國咩
有道理

http://www.xinhuanet.com//politics/2015-10/22/c_1116911082.htm

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]