• 瀏覽: 1,349
  • 回覆: 17
特區政府表示,全面配合國家針對英國國民(海外)護照、BNO事宜的反制措施,由本月31日起不承認BNO作為有效旅行證件和身分證明。 4項措施包括,不得使用BNO在本港出入境,相關居民繼續可以特區護照或香港永久性居民身份證在港出入境;不得使用BNO在本港作為任何形式的身分證明;乘客登機前往本港的航班時,...

以前用開BNO旅行的黃人,記得快d申請番本特區護照啦。

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1573105-20210129.htm

引用:
原帖由 阿聞 於 2021-1-30 10:21 PM 發表
特區政府表示,全面配合國家針對英國國民(海外)護照、BNO事宜的反制措施,由本月31日起不承認BNO作為有效旅行證件和身分證明。 4項措施包括,不得使用BNO在本港出入境,相關居民繼續可以特區護照或香港永久性居民身份證在港出入境;不得使用BNO在本港作為任何形式的身分證明;乘客登機前往本港的航班時,...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1573105_1_L_20210129210255.jpg
點解將BNO持有人標籤是黃人?散佈種族仇恨言論?

HKSAR沒有黃人?中國護照持有人不可以是黃人??

現在中國擺明唔妥英國。夠膽去英國絕對是和中國十四億人作對。找死。

聰明些,去歐洲其他和中國友善的國家。否則,家破人亡,滅家絕後。不要怪老人家,今天沒有提點你們。

造人聰明點。

BNO 送都唔要..

應該俾佢出,唔好俾佢返黎就得
黃屍留黎無用

移民搏下啦,短期的困難換來後代的安樂,為咗民主自由,為咗以後小朋友能夠做英國人,以後的後代就唔使成日擔心冇民主冇自由了,在英國安享人權自由了,如果留在香港,以後的後代成日都要示威,爭取民主自由爭取人權等,你話以後的小朋友幾咁辛苦幾咁痛苦呢?不管有野冇野郁下就話要去維園集會,又話要去維園靜坐,又話要示威路錢等等,大搞小搞以後的小朋友好似傻仔傻西咁,唔係維園就是遊行,點生活啊???走啦,搏一搏唔使世世代代去維園,去做傻仔傻西示威者,其實想下,呢D現象香港人真係好Q痛苦辛酸白痴,一會兒泛民叫去維園,一會兒天主教徒叫去遊行,一會兒支聯會又話要竹光集會,再一會兒學聯又話要靜坐,再一會兒又話要反對乜反對勿,又或者抗爭乜抗爭勿,又或者訴訟乜訴訟勿等等,你地話係咪要為後代想想,移民搏下,辛苦自己一代,以後大家都安享生活,比個機會後代安享太平

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-30 10:28 PM 發表

點解將BNO持有人標籤是黃人?散佈種族仇恨言論?

HKSAR沒有黃人?中國護照持有人不可以是黃人??
黃人係黃絲的意思, 關種族仇恨言論咩事?

黃絲恩物bno廢了!英狗又小一條財路!大力支持蘇格蘭獨立!

引用:
原帖由 阿聞 於 2021-1-31 10:35 AM 發表

黃人係黃絲的意思, 關種族仇恨言論咩事?
若將持有BNO便歸類為黃人,似不太對。

個人認為,支持丶默許丶認同黑暴丶流濃牆等的才是黃人。

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-1-31 11:18 AM 發表

歷史回顧,雙題並論:

當年我們被殖民統治的時候,夠18歲去換領成人身分證時,人民入境事務處的職員會問你選英國藉還是中國藉。
不過,當時的民間傳說: 只有英國藉的香港人才可申請英國(香港)護照,中國藉的香港人如想出國,只可申請CI (身份證明書)。

是真是假,印象中殖民從來無正式官方公告過。
反正,含糊對他們是有利的。

不過,機警的英國(我相信是有人提點的)在後期(即臨近9 ...
官逼民反!!!

它們香港人 不用支那語!

所以香港人才發明了「香港語」!!

由於香港政府大力推廣支那語,這是強迫香港人支那化!!

用來同支那人溝通!

呼籲香港人抵制支那語!!

傳承香港語!!!

講支那語 的香港人~

死佢支那親戚!!

BNO 其實應該早就取消,我們已回歸差不多24 年,如果我哋早些注意到,回歸後好好注意到教育,現在唔會咁多YC! 資訊科創,嘩!原來呢個部門所做嘅嘢,咁低B,唔怪得我哋嘅科研部,永遠都唔成氣候啦,深圳完全追過我哋啦! 唉

提示: 違規內容已被屏蔽
暴徒曾講好來生不做中國人,而家BNO,又不交回身份,仲要用特區護照先可買機票去旅行,情何以堪。

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-1-31 11:20 AM 發表

官逼民反!!!

它們香港人 不用支那語!

所以香港人才發明了「香港語」!!

由於香港政府大力推廣支那語,這是強迫香港人支那化!!

用來同支那人溝通!

呼籲香港人抵制支那語!!

傳承香港語!!!

講支那語 的香港人~

死佢支那親戚!!
你講咩啊?你自己都喺度寫緊支那字。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]