• 瀏覽: 49,536
  • 回覆: 702
  • 追帖: 2
+19
特區政府表示,全面配合國家針對英國國民(海外)護照、BNO的反制措施,星期日起不承認BNO作為有效旅行證件和身分證明。有準備透過BNO簽證移居英國的港人表示,為了下一代的發展,去意已決,最壞打算是不再回港。 黃先生計劃今年內以BNO簽證移居英國,已進行多項準備,包括肺結核檢測、財務安排,子女選校事宜...

手足黃先生真醒目,知道祖家是天堂,好食好住

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2021-1-30 12:54 AM 發表
特區政府表示,全面配合國家針對英國國民(海外)護照、BNO的反制措施,星期日起不承認BNO作為有效旅行證件和身分證明。有準備透過BNO簽證移居英國的港人表示,為了下一代的發展,去意已決,最壞打算是不再回港。 黃先生計劃今年內以BNO簽證移居英國,已進行多項準備,包括肺結核檢測、財務安排,子女選校事宜...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1573133_1_L_20210129235126.jpg
一雞死,一雞鳴,香港五百年前有人長居有人遷徙,五百年後各種理由都有,何需多言,走得瀟灑不望回鄉先叫兄弟各自爬山啊。 宣揚自己全家走先叫無恥,忘記咩叫齊上齊落一個都唔能準少,仲講咩最緊要人無事,呢的咪正一冚家剷黎。

不送了
最好取消雙重國藉

我哋唔係唔畀你去,係唔想你返嚟香港。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-1-30 01:05 AM 發表
agree

一路好走,
有事最好唔好揸住本BNO走去中國領事館求助,
同最緊要唔好返黎。

中共咁串,ㄧ於走,唔好回頭,唔好衰俾林鄭睇!

冇百萬移民都唔收貨! 黃人努力!

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-1-30 01:05 AM 發表
CHING講出了很多真香港人的心聲...

牠們最好一去不返, 不要回流掠奪香港資源同福利就是了...

想走就走啦, 仲咁多野講做乜春?
唔....好.....再.....咁.....L.....多.....廢.....話.....咁......L.....煩!
快D B你地個NO, 過英國接受臨終前的長期精神病療養吧!
英國環境完全適合你地呀!

有決心

一路好走

走就走喇,耶穌多多!
😏

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2021-1-30 12:54 AM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1573133_1_L_20210129235126.jpg
一般呢D人就最快死返來

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]