• 瀏覽: 1,078
  • 回覆: 13
全國人大常委譚耀宗最近被美國加入制裁名單,有指譚的長子譚建宏及兒媳梁仲萍入籍澳洲後,開設公司為華人提供會計服務,同時處理

全國人大常委譚耀宗最近被美國加入制裁名單,有指譚的長子譚建宏及兒媳梁仲萍入籍澳洲後,開設公司為華人提供會計服務,同時處理華人的移民事務。譚耀宗今日(29日)回應東網表示,會尊重兒媳選擇的生活和工作,並嚴厲譴責壹傳媒集團對家人的滋擾。                                                

譚耀宗多年前曾透露長子在外國居住,有報道指譚建宏及梁仲萍現共同持有一間名為China-Perth-Link—Corporate(CPL)的公司,譚建宏任股東,梁單獨出任董事。該公司提供會計、諮詢等服務,惟有指亦提供協助華人移民澳洲。

[1] 譚耀宗係全國人大常委, 身份職能比梁振英更高更接近中央權力核心.
[2] 佢個仔已移民澳洲, 竟然開辦移民公司在大陸各省市搞移民諮詢大會, 真係財源滾滾日進萬金.
[3] 佢個仔間公司, 名片上有冇印[我爸是李剛]??? 即係後台夠硬各地方政府都要俾面.
[4] 就算名片上冇印[我爸是李剛], 但在諮詢大會上講我老豆係全國人大常委, 如同金漆招牌, 間公司一定唔會走佬.
[5] 根本譚耀宗個仔搞大陸移民公司, 就係瓜田李下之嫌疑, 在大陸搞移民公司冇後台搵鬼信你.
[6] 我建議中央政府立即要立案查辦譚耀宗個仔在大陸的公司, 或者譚耀宗叫個仔關閉公司, 佢個仔咁搞法係污損譚耀宗的名譽.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210129/bkn-20210129122042341-0129_00822_001.html

老實講, 可以在大陸開公司搞移民的人, 一定係有後台撐住, 因為對中國而言, 移民即係人才外逃, 資金外逃, 因為中國係有外匯管制的國家, 而且仲係管得很嚴.

曱甴記者仲記唔記得老闆嘅説話,禍不及妻兒?

人地兒媳嘅私人事 關你班仆街黑暴黃媒乜嘢事?

冇譚耀宗作為大後台, 佢個仔搞條毛, 呢單畸屎, 譚耀宗真係要自我反省, 唔好下下責罵平果日報.
大陸最高級的官員, 妻兒親戚子女可以開公司經商, 有錢齊齊搵, 但就唔會開移民公司教人逃離中國.  

大義滅親啦,唔係點做一代忠臣呀!

引用:
原帖由 tinnit 於 2021-1-29 10:33 PM 發表
人地兒媳嘅私人事 關你班仆街黑暴黃媒乜嘢事?
吊,呢個喺人大,中共權力核心,唔喺普通巿民呀,師兄。

引用:
原帖由 小張自強 於 2021-1-30 10:26 AM 發表

吊,呢個喺人大,中共權力核心,唔喺普通巿民呀,師兄。
人大有得繼承架咩?
照你咁講奧巴馬做腫桶時佢細路係大陸結婚定居咪仲撚大影響

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2021-1-30 10:33 AM 發表

人大有得繼承架咩?
照你咁講奧巴馬做腫桶時佢細路係大陸結婚定居咪仲撚大影響
吓,咁黃痴風老豆賣樓,又唔好話人乜乜物物囉。

引用:
原帖由 小張自強 於 2021-1-30 10:37 AM 發表

吓,咁黃痴風老豆賣樓,又唔好話人乜乜物物囉。
冇人話河童老豆, 只係話河童收老尾黑金唔係點買貝沙灣, 工都未打過一日就日日咁撚多錢駛

譚耀宗個仔[因父之名]先可以在大陸搞移民生意, 仲做到風生水起, 佢生意做得越大, 對中國的影響越壞, 人才資金外逃係中央政府不想見的, 譚耀宗要割蓆都冇咁容易, 今次譚Sir 一身蟻.

譚耀宗正仆街, 食碗面反碗底,睇佢幾撚時死

揾食啫

有乜好嘈,就如你地都見唔到大曱甴D仔女衝一樣。

仔大仔世界呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]