• 瀏覽: 515
  • 回覆: 10
林鄭月娥第一次向中央述職係喺2017年嘅12月15號,面對第一次述職林鄭月娥回顧香港喺2017年中五個月改善經濟同民生嘅重要工作內容。2018年12月17號第二次赴京述職,將「 一國兩制」落實到底,積極參與國家改革開放,融入國家發展大局。2019年12月16號第三次赴京述職,林鄭月娥表明香港嘅首要任務係制止港暴、恢復社會秩序,將香港嘅經濟發展重回正軌,同時希望得到中央嘅支援同協助。回顧咗往年嘅述職,特首林鄭月娥對於香港嘅工作盡心盡職,一切從民生出發,按照中央嘅正確領導,落實中央嘅各項兩岸制度,亦得到咗中央嘅極力協助。

全力支持香港抗擊疫情,將祖國作為永遠堅強嘅後盾,眼前嘅困難一定能夠共同度過。凝聚同心,我哋將緊緊擁護著國家,共同經歷風風雨雨,歷經患難,換嚟更加繁榮昌盛嘅香港!

為甚麼記憶中的事,沒做夢時那麼清楚?
為保國泰平安,與港獨鬥爭到底係我哋義不容辭嘅義務

引用:
原帖由 聽聽等等 於 2021-1-29 01:28 PM 發表
為保國泰平安,與港獨鬥爭到底係我哋義不容辭嘅義務
「吹水」的登峰造極

引用:
原帖由 油站盒子 於 2021-1-29 01:32 PM 發表
第四波疫情嘅到嚟點樣解決法?
「受限檢測」有其實際需要,可達小區「清零」

引用:
原帖由 油站盒子 於 2021-1-29 01:31 PM 發表

吹水,想要安心、穩定嘅生活
只有做好港內港獨分子嘅制止工作才能夠為市民帶嚟更好嘅生活

引用:
原帖由 狂野的老闆 於 2021-1-29 01:36 PM 發表

「受限檢測」有其實際需要,可達小區「清零」
進行大規模疫苗接種工作

引用:
原帖由 fb953c0b06513d 於 2021-1-29 01:41 PM 發表

你以為你林鄭?
愛港者治港,全力支持香港抗擊疫情

主題標籤 #林鄭月娥
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]