• 瀏覽: 1,270
  • 回覆: 21
天水圍東華三院李東海小學任教的女教師林麗棠,前年在校內高處墮斃,揭發死者生前疑承受巨大工作壓力,校長羅婉儀亦被指牽涉其中

呢件事係悲劇,係壓力

但邊個人做過啲乜講過啲乜自己最清楚

天有眼

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210129/bkn-20210129114928222-0129_00822_001.html

依家呢個時勢,老師好惡做,一定唔係優差

其實有壓力,咪辭職囉,點解咁儍走去死。

YC校長害L死人

香港人,共勉之

為何今次可以肯定  上次就存疑?  ...... 你話 倍嬸完 冇偏見就假既

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-1-29 11:57 AM 發表
YC校長害L死人
自己跳關人x事
IF講2句去自殺都有責任既, 曱甴大鑊好多

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-29 12:00 PM 發表

自己跳關人x事
我都覺得係,好多人指責校長,其實校長俾壓力老師係正常。

希望佢家人節哀順變,努力生活落去

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-1-29 12:02 PM 發表

我都覺得係,好多人指責校長,其實校長俾壓力老師係正常。
ok 如果話完2句後, 去自殺有責任咁比d曱甴攪到冇生意財困自殺係咪拉得先
e.g. 比教畜話佢父母係差人, 學生去自殺, 條教畜要坐咁就公平lor

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-1-29 11:54 AM 發表
天水圍東華三院李東海小學任教的女教師林麗棠,前年在校內高處墮斃,揭發死者生前疑承受巨大工作壓力,校長羅婉儀亦被指牽涉其中

呢件事係悲劇,係壓力

但邊個人做過啲乜講過啲乜自己最清楚

天有眼

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210129/bkn-20210129114928222-0129_00822_001.html
死因不明有可疑
點解死於自殺
無確切證據

誰對誰錯,已無從追究

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-1-29 12:09 PM 發表

死因不明有可疑
點解死於自殺
無確切證據
係羅
點解今次不是 死因存疑
都冇人見到  又冇cctv
可能是被人從後襲擊 然後推落樓呢

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-1-29 12:00 PM 發表
為何今次可以肯定  上次就存疑?  ...... 你話 倍嬸完 冇偏見就假既
倍審員係喺普通市民度抽嘅, 我隔離同事超黃,但個零月之前被邀做倍審員,咁你話嘞

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-1-29 12:13 PM 發表
誰對誰錯,已無從追究
判 自殺 都冇得點追究了
讓事件過去死者 安息罷

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]