• 瀏覽: 25,041
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+4
早前,新上任的澳洲貿易部長丹·特漢(Dan Tehan)日前致函中國,希望解除煤炭禁令。1月28日,中國商務部新聞發言人高峰迴應稱,中方對於發展中澳經

如果你肯當全世界面下跪道歉,畀誠意嘅話,都可以諗下嘅

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/580 ... utm_medium=referral

袋鼠國,唔道歉!食自己啦

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-28 06:10 PM 發表
道左歉,都分分鐘要食自己。

妖!唔企硬

袋鼠又話大陸冇左佢d煤炭好唔掂既 

中國唔會再比袋鼠煤炭大量進口

中國唔要,屎眼 聯盟 一齊幫佢食炭食Q曬佢 咁咪得囉!

使求中國, 腰骨腰骨!?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-28 06:13 PM 發表

道左歉,都分分鐘要食自己。
冇錯!叫啲小黃人買多啲龍蝦紅酒啦⋯⋯仲有煤炭,留返佢哋燒

做乜咁想賣畀中國啊,等中國冇煤發電用仲好哪~

要捍為澳洲價值嘛

澳狗又話有其他國家買既?原來呃鳩人

介紹澳洲入佛教 澳洲佬就會明白這種道理

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-28 06:10 PM 發表
我地唔會聽袋鼠佬講乜野,我地只會看袋鼠佬做乜野,想9up兩句當無數,食屎喇!

等中國無媒炭用凍冰冰激起民怨唔好咩?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-28 06:09 PM 發表
早前,新上任的澳洲貿易部長丹·特漢(Dan Tehan)日前致函中國,希望解除煤炭禁令。1月28日,中國商務部新聞發言人高峰迴應稱,中方對於發展中澳經

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/c2d6758cdacac6bd8fa4f664049fb5fc.jpg/2m14T0OrvPpAQcUwQPqNANG7jgyfyIhhCfuILTP7iC0?v=w1280r16_9
中國給予新西蘭的自貿協議,簡直送大禮,10年木材,奶品等等零關稅...
......澳洲睇到眼紅心又酸......

唔好忘記當日說聯同日本 對抗中國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]