• 瀏覽: 7,270
  • 回覆: 141
+5
係囉,做下小生意好過成日講打講殺啦

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-28 05:55 PM 發表
無錯,唔好再返黎中國香港搞搞震

呢個團長有啲乜嘢戰蹟

自食其力??我成日見曱甴玩眾籌喎

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-1-28 05:46 PM 發表
台灣即將再有充滿港式風味的小店。前年活躍在反修例運動中的屠龍小隊,僅餘成員為躲避政權追捕流亡海外,其中身在台灣的團長(化名)早前在當地開設網店R.S. International,近日亦透露自己獲台灣有心人邀請,協助營運港式茶檔,現已完成裝修,將於短期內開張。 團長向《蘋果》...
在見工時認識這位台灣老闆,對方稱正想籌備開設一間具香港特色的餐廳,聽聞自己的經歷後,於是聘請他協助餐廳營運,亦有份設 ...
佢咪係在馬鞍山用火燒不同政見既呀叔果d手足?!

很好,好過在香港獻世,不過不知這間餐廳頂得幾耐。

又睇下涯得幾耐而唔反面!

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-1-28 05:46 PM 發表
台灣即將再有充滿港式風味的小店。前年活躍在反修例運動中的屠龍小隊,僅餘成員為躲避政權追捕流亡海外,其中身在台灣的團長(化名)早前在當地開設網店R.S. International,近日亦透露自己獲台灣有心人邀請,協助營運港式茶檔,現已完成裝修,將於短期內開張。 團長向《蘋果》...
在見工時認識這位台灣老闆,對方稱正想籌備開設一間具香港特色的餐廳,聽聞自己的經歷後,於是聘請他協助餐廳營運,亦有份設 ...
又話無畏無懼?
又話齊上齊落?
原來呀團長一早搭飛機走咗佬嘆世界……

好L快拆夥同俾人淋屎.

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-1-28 17:46 發表
早期有餐廳門口貼著 "只招待香港人,下單時只限粵話及英語,一概普通話,暫不招待。"
希望繼承 香港早一年抗爭餐廳的招待模式, 否則就沒有香港特色了!!

好快又要逃亡啦 台灣又要出賣手足
台灣只招呼講廣東話食屎啦

最有港式風味, 應該係汽油彈邊爐, 

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-28 05:55 PM 發表
在他有生之年,難道中國便始終沒有統一台灣?到時還能往哪躲?

鞏咪好囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]