• 瀏覽: 2,604
  • 回覆: 18
台灣民選代表(elected representative, 美國政府給予蔡英文女士最新的稱謂)一聲令下,美國有毒萊豬便順利輸入台灣了。

又在民選代表治下的衛福部部長「那位先生」(國台辦給予的稱謂)一聲否決採用中國製疫苗,台灣市民到現在也不知道何時可接種疫苗。

能救命的不要,有毒的歡迎。到底是當日拱民選代表上台的人民有問題,還是制度有問題讓民選代表只需高擧人民授權大旗便能肆意胡為呢?

民主萬歲!

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
島蛙幾十年全方位洗腦,緊係唔正常

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-28 06:38 PM 發表
島蛙幾十年全方位洗腦,緊係唔正常
迎毒豬拒疫苗若是發生在內地香港,中央港府都肯定過不了人民的關,所以不得不佩服台灣民選代表手段高明。

島蛙 是世界愚民巔峰之一

黃蟲是另一巔峰  

唔好笑人啦,香港情況一樣,明明安全有效疫苗唔批,批一隻嚴重副作用又效用成疑疫苗

台灣共識
逢中必反,逢美必舔
非常合理
特朗普時代,民進黨成日呃老百姓
話侵侵係史上對台灣最友善美國總統
點友善法?
賣最多武器俾台灣
通過一堆咩春野係關法
美台官員可以互訪
所以吞萊豬作為交換係值得的

好似有問題?
賣武器? 又唔係免費
除左買價比其他國家高
大部分係美國淘汰舊款
官員互訪有咩野實際好處?
政治宣傳大於一切
至今台灣高層官員未有一個以官方身份到美國訪問
俾你蔡英文入白宮訪問至黎高興都未遲,可惜並沒有
台灣最想要的是什麼?
幫台灣加入國際組織,侵侵完全冇做
咁台灣最想要同美國簽FTA,好對唔住
侵侵話簽左對美國冇好處,所以唔駛簽
最後....最重要一項
假如兩岸開戰,美國是否出兵協防台灣
侵侵同肥國務卿下台前始終冇承諾過
總結,台灣人真係好好呃
民進黨幾乎可以篤定,未被武統前可以繼續執政
國民黨廢到無力可回天

查住一個反中宗旨, 甚麼邏輯也放在一邊旁

其實講到尾, 係文化.嘅問題.
白人愛奴役有色人種, 
中國人愛受管治有秩序.

白人未有民主前, 中國告別帝制後, 都一直如是.

白人係軍主制帝國制民主制, 都愛奴役鄰國人民;

中國人在秦漢隋唐宋元明清國民共產民進, 普遍國民都愛穩定政權安居樂業, 那管話事嘅係咩人.

台灣人其實唔蠢, 但黑媒政棍在過去30多年一直任教育俾美國洗腦, 價值觀已洗到單純(天真)得白紙(白痴)一般.

香港差啲都會步後塵, 還好有中央當頭棒喝.

中東北非東歐就冇咁好彩了.

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-1-28 06:52 PM 發表

迎毒豬拒疫苗若是發生在內地香港,中央港府都肯定過不了人民的關,所以不得不佩服台灣民選代表手段高明。
台灣愚民手段真的有一套
中共 與港府要學習

哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-1-28 10:54 PM 發表
查住一個反中宗旨, 甚麼邏輯也放在一邊旁
說白了就是 民主邪教徒 們的邏輯!!

只要是 為了民主自由!!
什麼邪惡的都可以原諒!!
甚至是暴力!!

梁佳傑不就這麼說的!!!

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-1-28 02:16 PM 發表
台灣民選代表(elected representative, 美國政府給予蔡英文女士最新的稱謂)一聲令下,美國有毒萊豬便順利輸入台灣了。

又在民選代表治下的衛福部部長「那位先生」(國台辦給予的稱謂)一聲否決採用中國製疫苗,台灣市民到現在也不知道何時可接種疫苗。

能救命的不要,有毒的歡迎。到底是當日拱民選代表上台的人民有問題,還是制度有問題讓民選代表只需高擧人民授權大旗便能肆意胡為呢?

民主萬 ...
台灣是騙子島,亦繼承了民主政治下的獨裁,就如同二戰前的納粹黨一樣,都是民主選舉下民選出來的獨裁政黨,沒有太多的分別,唯一分別就是納粹黨真的是為德國人民謀福利而台灣民進黨就只為舔美國主子而出賣台灣人民利益而已。

引用:
原帖由 Sqdai2014 於 2021-1-28 09:00 PM 發表
唔好笑人啦,香港情況一樣,明明安全有效疫苗唔批,批一隻嚴重副作用又效用成疑疫苗
其實咪又係因為崇洋舔西人嘅習性而已,班專家咪又係受慣西方教育長大嘅人,所以歐美國家一切都當成真話,但現實係歐美國家係會因為自身利益而做假,就好似今次疫苗咁,真係相信咁新嘅技術來研發嘅疫苗是安全可靠的,完全已經同以往一直以來嘅做法都唔同啦。以往呢啲新技術都要通過多年時間嘅驗證,才能保障到安全性及可靠性,為何這次這種新技術開發嘅疫苗又可以在短短數月內獲批準推出使用?不就是為了遏制疫情而放棄咗原則囉。
即使在測試及使用時不斷出現嚴重副作用及死亡個案,但竟然可以繼續使用,而且對這些個案完全沒有下文,又唔會先停用去作深入調查,試問咁嘅操作是否已經跟以往藥物嘅發行有很大的不同呢。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-1-29 01:31 AM 發表
白人愛奴役有色人種, 
中國人愛受管治有秩序.

中國人在秦漢隋唐宋元明清國民共產民進, 普遍國民都愛穩定政權安居樂業, 那管話事嘅係咩人.

台灣人其實唔蠢, 但黑媒政棍在過去30多年一直任教育俾美國洗腦, 價值觀已洗到單純(天 ...
利益的捆綁也是一大因素,任何一個國家只要實行民主選舉,美國便只需收買一小撮人,去控制整個國家

引用:
原帖由 貓男 於 2021-1-29 01:31 AM 發表
白人愛奴役有色人種, 
中國人愛受管治有秩序.

台灣人其實唔蠢, 但黑媒政棍在過去30多年一直任教育俾美國洗腦, 價值觀已洗到單純(天 ...
所以若然香港到最后必要走向普選,中央一面要重整教育減低港人被洗腦程度,一面要保証候選人皆是愛國者。我幾乎可預見公民提名全面普選在我有生之年中央不會讓其在香港發生,因為美國、台灣等地因西式選舉産生的惡果太驚人,可把社會的是非對錯操弄如斯。

引用:
白人愛奴役有色人種, 
中國人愛受管治有秩序.

del

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]