• 瀏覽: 3,903
  • 回覆: 50
+2
記得黑社工曾健超嗎?

引用:
原帖由 simonfdf 於 2021-1-28 02:51 PM 發表
有案底都可以做?
可能專門幫罪犯呢?

舍公就係曱甴頭,走私有蛇頭,顛覆國家有舍公。

襲警判咁輕

引用:
原帖由 男E 於 2021-1-28 01:57 PM 發表
註冊社工丘子樂在反修例示威活動時襲警,早前被法院判監4個月,不過,管理社工註冊事宜的社工註冊局日前仍通過其續牌申請,引發爭議。有團體今早(28日)到該局位於筲箕灣的辦公室外示威,質疑丘參與非法集結和襲警,不符社會工作者的專業要求及行為規範,要求註冊局重新考慮其續牌申請。

團體「社福關注組」兩名代表今早到社工註冊局所在的大樓地下示威,他們不滿該局在本月14日的會議上,通過丘子樂的註冊社工續牌 ...
真離譜

社工註冊局係咪黃L到出汁?🤩🤣😂

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-1-28 05:24 PM 發表

可能專門幫罪犯呢?

唔少

呢d誤人子弟嘅死仆街
仲發牌俾佢帶壞細路呀???

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-28 02:22 PM 發表
社工?嗰啲智商有問題自閉青年係咪社工煽動佢哋出嚟啊?
坐完監仲想做社工?釘牌啦!
我證明好多學生同弱勢人士,係社工帶出去
我朋友個仔,依家都唔番屋企,中四咋,俾學校社工帶出去
仲有d弱勢人士,黑社工用有償形式帶佢哋出去衝

黑社工

要搵icac查吓喎

引用:
原帖由 男E 於 2021-1-28 01:57 PM 發表
註冊社工丘子樂在反修例示威活動時襲警,早前被法院判監4個月,不過,管理社工註冊事宜的社工註冊局日前仍通過其續牌申請,引發爭議。有團體今早(28日)到該局位於筲箕灣的辦公室外示威,質疑丘參與非法集結和襲警,不符社會工作者的專業要求及行為規範,要求註冊局重新考慮其續牌申請。

團體「社福關注組」兩名代表今早到社工註冊局所在的大樓地下示威,他們不滿該局在本月14日的會議上,通過丘子樂的註冊社工續牌 ...
嘩咁都可以續牌,做社工而家香港啲社工真係嚇死人。呢個咁嘅社工註冊局係咩標準備人續牌呢?

社工不是幫人,是教人做暴徒犯法

引用:
原帖由 simonfdf 於 2021-1-28 02:51 PM 發表
有案底都可以做?
黑社工=黑社會

牌照係冇王管

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]