• 瀏覽: 26,706
  • 回覆: 534
+6
港府訂購的其中一款內地科興疫苗,遲遲未有第三期臨床報告,供港情況不明朗,特首林鄭月娥已請求中央協助,希望獲分配內地的疫苗,盛傳是仍未有第

其實政府咁想引入,咁政府會同行政會議繞過專家委員會直接批準咪得,反

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/580247/科興國藥-湯家驊不同意等報告-孔繁毅-無報告不如棄顧問委員會

班專家私心好重,唔理香港死活,廢柴政府不做不錯,香港市民自求多福。

香港19磚加把鏈!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-28 10:11 AM 發表
港府訂購的其中一款內地科興疫苗,遲遲未有第三期臨床報告,供港情況不明朗,特首林鄭月娥已請求中央協助,希望獲分配內地的疫苗,盛傳是仍未有第

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210122/429341277906014208064278.jpeg/UjqJXz1ZiaqSWrvBrwI0EVnDF8-0uGMV15qhf9eaoX8?v=w1280r16_9
專家只是用來比政府過橋的,政府講咩,專家只可同意,不可反對,否則干犯國安法。

你地以為自己係邊個。

提示: 違規內容已被屏蔽
科興國藥係同一隻只係牌子不同?
中國已經批咗國藥
咁香港政府緊跟中國中央當局嘅做法批國藥。

人要變通,但香港的磚家是不會變通的。內地和多國包括巴西印尼土以其菲律賓和東歐一些國家已開始注射。

贊成解散顧問委員會

其實佢有佢鳩噏你有你買貨 ,根本唔需要理會呢班人, 邊個揸莊先?

引用:
原帖由 yctbmcl 於 2021-1-28 10:16 AM 發表
班專家私心好重,唔理香港死活,廢柴政府不做不錯,香港市民自求多福。
冇數據叫班專家點做?
做人唔好咁政治化啦!

引用:
原帖由 守法者 於 2021-1-28 10:26 AM 發表
人要變通,但香港的磚家是不會變通的。內地和多國包括巴西印尼土以其菲律賓和東歐一些國家已開始注射。
政府可以繞過專家委員會。
專家要睇數據,要睇科學,政府可以唔理數據科學直接批。

引用:
原帖由 rigby 於 2021-1-28 10:26 AM 發表

通常專家都會珍惜自己的聲譽,
不會亂來,
這也是為什麼黃俄淪陷區有那麼多磚家。
專家的聲譽是黨給予的,所以專家要聽黨話,跟黨走。

坦白講,搞咁耐都搞唔掂,有同無呢個委員會都一樣

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-28 10:30 AM 發表

冇數據叫班專家點做?
做人唔好咁政治化啦!
印尼巴西智利等等大量國家已經用緊科興, 人哋又唔使等數據, 人哋唔係根據科學?

輝瑞未出第三期報告時, 已經喺英國同美國緊急批准使用, 人哋啲專家唔使睇數據,唔係根據科學?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]