• 瀏覽: 26,534
  • 回覆: 363
  • 追帖: 1
+11
就本台1月25日一則網上新聞的投訴,香港電台確認最初版本標題因手民之誤,少了兩個字,發現後已即時更正網上版本,臉書版也予以更正(見附圖)。 涉及的標題,更正為「習近平稱推動多邊主義 搞新冷戰和制裁只能把世界分裂」,香港電台謹此致歉。

香港電台已經淪落到變成蘋果電台

https://ba_archives.ofca.gov.hk/ ... ge_a_complaint.html

大家快啲去廣管局度投訴。

新聞來源連結:

https://hk.mobi.yahoo.com/news/港台-新聞標題手民之誤-182237428.html

港台?歪曲事實!冇睇好耐啦,快啲摺埋啦!

所謂「香港電台」,不如易名為「香港『壹仔』電台」。

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-28 07:49 AM 發表
港台?歪曲事實!冇睇好耐啦,快啲摺埋啦!
香港電台,
歪曲亂來。

執咗佢啦

誰是主管?無人管理,無人睇?點管理呀?無掩雞籠,汁左佢啦

唔見得改完係清楚d...

垃圾電台,日日誤導市民

記協又話港台無錯?為何出道歉聲明呀?

第四權: 我有選擇標題的自由

而 Facebook 版本, 連中間的空隔都無.

附件

RTHK.png(49.83 KB)

畀市民發 現亂咁嚟,衰左 ,唯有死死氣 改標題, 又話第四權不應 被監察 被批評,哈哈港台真笑說話 摺左佢lasmile_30:

快摺香港賤台,無謂浪費公帑

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

摺咗港台應該利大於弊

放心!
有黃絲騰華撐住!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-28 07:52 AM 發表

香港電台,
歪曲亂來。

冇錯19年7月開始日本台灣電台已經播緊港台歪曲事實嗰啲新聞!
台灣某電台,仲話講到港台係香港政府電台,所以啲新聞可信喎⋯⋯
港台好多直播片Cut頭cut尾,斷章取義!
佢同毒果差唔多啫,不過啲字眼好少少囉

主題標籤 #香港電台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]