• 瀏覽: 5,676
  • 回覆: 88
+2
引用:
原帖由 謀人寺 於 2021-1-28 07:21 AM 發表
全篇嘢一個名都冇,連化名都慳返,寫作基本要素人物呢方面不合格
立場是否金毛俾人拉左,所以冇錢,因而請D11歲記者,作篇咁唔合格的新聞
比師兄發現了🤔🤔

黑記作文!

無聊的老作
大家相信嗎

港府明知故問,唔使再做戲喇

只要令示威失敗,咩都係值得的。認輸把啦,小黃人。

有賭徒就有騙局
炒消息呢D妓倆講咗咁耐
都未口水乾?!

問乜撚 繼續政治打壓

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-1-28 07:38 AM 發表
而家所有基金股票買賣都可以經網上,仲洗乜留係香港,去一個唔洗交稅既地方仲好啦
咁係咪可以搬晒去非洲,咁仲使鬼要金融中心裡咩

97年回歸前咪一樣有d公司搬去星加波,搬後一段時間就呻笨

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-4-13 01:55 AM 發表

國際資金離開香港, 資本市場留通不足, 國際市場就不再是國際市場.
香港國際市場失色, 中國資本只會損失.
睇下點 ,商人只會向錢看,那裡有錢揾就去那裡,那裡可以揾得最多錢就打死都唔走。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-5-5 02:52 PM 發表

轉移重心例子:
據報富國銀行將亞洲業務重心從香港遷至新加坡
https://hk.finance.yahoo.com/news/據報富國銀行將亞洲業務重心從香港遷至新加坡-020754512.html
『據悉,富國銀行將通過在香港招聘新員工及裁員,逐步在新加坡建立亞洲樞紐,但不會退出香港市場。在過去數個月中,富國銀行開始裁減在香港及亞洲其他地區的高層員工,並關閉在泰國、孟加拉國及菲律賓的辦事處』

泰國、孟加拉及菲律賓都有港區國安法嗎?

3個?   香港有幾多個銀行家同基金經理呢?

退休又得, 唔夠數俾人迫走又得, 點會講你知

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]