• 瀏覽: 2,091
  • 回覆: 30
新冠肺炎疫苗預計下月(2月)到港,本港訂購的內地科興疫苗遲遲未出第三期臨床報告,又未有確實到港日,有立法會議員要求政府購買另一隻內地生產的

還我國家疫苗,要輝瑞疫苗。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/579 ... utm_medium=referral

科興幾時先出到報告?!

疫苗難求,但班食濕米的人仲多多要求,真係唔講粗口都唔得。

睇科興和國藥對刋登數據的態度,恐怕這兩款疫苖都是留為國內自用或支援第三世界國家抗疫。

科興和國藥....

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-27 04:04 PM 發表
睇科興和國藥對刋登數據的態度,恐怕這兩款疫苖都是留為國內自用或支援第三世界國家抗疫。
咁樣已經係數以十億劑。

BioNtech 和其他西方疫苗,係跟足西方遊戲規則,但生產力應付唔到第三世界需要。-70儲存要求對唔少地方都有問題。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-27 03:46 PM 發表
新冠肺炎疫苗預計下月(2月)到港,本港訂購的內地科興疫苗遲遲未出第三期臨床報告,又未有確實到港日,有立法會議員要求政府購買另一隻內地生產的

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210107/423818932097388544935247.jpeg/0hc22Ip9UPb4zGDAQwT2y-akRBOWkOC9MCicHjAonB4?v=w1280r16_9
你國輝瑞疫苗已經開始預約可以打嗱,你記得預約打喎

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-27 04:04 PM 發表
歐洲都算第三世界國家?

藥物是會對不同人種有不同藥效,用歐美人的測試數據未必適用於亜洲人體質,磚家不要在這犯大錯!!!

引用:
原帖由 Cloud1234 於 2021-1-27 04:14 PM 發表

咁樣已經係數以十億劑。

BioNtech 和其他西方疫苗,係跟足西方遊戲規則,但生產力應付唔到第三世界需要。-70儲存要求對唔少地方都有問題。
係呀!
貯藏條件太高要求,窮國用唔起。

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-1-27 04:16 PM 發表

歐洲都算第三世界國家?
歐洲國家唔係個個好似德國咁嘅財政實力。

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-1-27 03:55 PM 發表
疫苗難求,但班食濕米的人仲多多要求,真係唔講粗口都唔得。
全世界都搶疫苗香港就嫌三嫌四……我係科興國藥就等香港班磚家慢慢硏究…排隊尾喇

引用:
原帖由 巴士大蝦蟆 於 2021-1-27 04:24 PM 發表
藥物是會對不同人種有不同藥效,用歐美人的測試數據未必適用於亜洲人體質,磚家不要在這犯大錯!!!
政府大把工程採購等規範都仲係要求要符合BS英標架啦,莫講話大陸野,隨時日本野都冇得玩。
但冇辦法,香港就係一個咁撚戇鳩既地方。

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-27 04:26 PM 發表

歐洲國家唔係個個好似德國咁嘅財政實力。
你咁講法,英美都算係第三世界國家,英美都好多地方好窮喎,點解你要強調第三世界國家先打中國疫苗?阿聯酋又係第三世界國家?
其實你都係想踩低中國疫苗抬高英美疫苗啫

林鄭,陳肇始

批唔批科興同國藥的權在你手,那12個專家是顧問黎咋,唔係官,佢俾的係意見,採唔採納,在你,他們冇權的

根本林鄭同陳肇始將國藥及科興用行政指令批准就可以,但就扯貓尾,火都黎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]