• 瀏覽: 35,947
  • 回覆: 353
+16
大陸國台辦周三(27日)舉行例行新聞發布會,表示因應台灣開放含瘦肉精的美國豬、牛進口,加上當地有高致病性禽流感等疫情.........

台獨派有議員早前建議進口美國瘦肉精豬肉,製成肉類食品後,出口到中國大陸,以瘦肉精毒害中國大陸人民。如今卻遭中國政府反制,台獨派如意算盤打不響。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210127/bkn-20210127123143264-0127_00952_001.html

有澳洲做版

萊豬,萊牛,人見人怕

以後都唔買台灣含豬牛製成食品啦

香港要跟啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-27 03:49 PM 發表
台灣野都唔好買........好多用豬油

留返比黃人吃 

凡係大陸唔要的外國劣質嘢好快在hk會見到有得賣!
最近在街市有大量澳洲車里子、龍蝦...等等賣!
咁即係又可以運晒來hk喇! hk專收垃圾及食!

終於都開始喇
台灣賺大陸過千億美金
但下下頂心頂肺
仲要係咁出招對付中企
呢頭購完大陸錢 轉頭俾老美屈買過期春藥
希望呢個只係一個開始 黎緊要可一亦可再

豬肉乾
牛肉乾
肉鬆....
含有豬牛成份都要禁

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-27 03:41 PM 發表
大陸國台辦周三(27日)舉行例行新聞發布會,表示因應台灣開放含瘦肉精的美國豬、牛進口,加上當地有高致病性禽流感等疫情.........

台獨派有議員早前建議進口美國瘦肉精豬肉,製成肉類食品後,出口到中國大陸,以瘦肉精毒害中國大陸人民。如今卻遭中國政府反制,台獨派如意算盤打不響。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210127/bkn-20210127123143264-0127_00952_001.html
大陸做野真係快!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-27 03:45 PM 發表
萊豬,萊牛,人見人怕
香港要跟中央做

香港都要禁"新東陽"

支持落閘

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-27 03:49 PM 發表
我都係咁話

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]