• 瀏覽: 51,214
  • 回覆: 499
  • 追帖: 2
+19
  政府在佐敦設立管制區,吹皺了一池春水,也惹來茶杯裏的風波。日前,政府為圍封居民提供食物,網上及媒體流傳影着幾罐罐頭的相片,指當局派食物沒

香港黑記話如果唔作嘢就無新聞出

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/kol/article/2377/架勢堂-港台罐頭風波恐有手尾跟

附件

FB_IMG_1567694594587.jpg(130.91 KB)

國安法可以捉個記者嗎。擾亂社會已經可以捉啦。 可能林太會放過佢!

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-27 13:17 發表
  政府在佐敦設立管制區,吹皺了一池春水,也惹來茶杯裏的風波。日前,政府為圍封居民提供食物,網上及媒體流傳影着幾罐罐頭的相片,指當局派食物沒

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/12097cb0a8f5efde2e7d9080a51af993/stheadline/ST/Kolnews/2021/01/27/073333_VVjl77PF.jpg
第四權可以有權影罐底. 就算你地被誤導. 都係讀者既問題.

第四權有影罐頭底的自由. 第四權在文明社會係唔可以批評.

籠裏雞作反,教而不善,政府唔好再怠慢了,順便殺埋港台,慳番10億

政府的宣傳單位,但就不斷抹黑及誣衊政府,發生咁樣嘅叛逆都唔清剿這港台,政府攪乜q嘢?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-27 13:24 發表
政府的宣傳單位,但就不斷抹黑及誣衊政府,發生咁樣嘅叛逆都唔清剿這港台,政府攪乜q嘢?
記協: 行政機構無權管第四權.  第四權點睇都大D!

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-27 01:17 PM 發表

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/12097cb0a8f5efde2e7d9080a51af993/stheadline/ST/Kolnews/2021/01/27/073333_VVjl77PF.jpg
已經證實係可以俾人自行選擇食物,食物種類涵蓋一切所需要人士,有麵包,水果,杯麵,無需好似講到要生啪。

其他傳媒及政府官方新聞稿均有報道,所以根本就係港台記者係明知無煮食工具下仍然揀需要煮食嘅食物。所以整篇報道都係假,因為根本可以選無需煮食嘅嘢。仲話人政治抹黑,呢啲叫所謂第4權?天職講大話?

其實呢件事真係好嚴重!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-27 01:21 PM 發表

第四權可以有權影罐底. 就算你地被誤導. 都係讀者既問題.

第四權有影罐頭底的自由. 第四權在文明社會係唔可以批評.
第四權在香港係至高無上太上皇。

引用:
原帖由 galaxychen 於 27-1-2021 13:25 發表

已經證實係可以俾人自行選擇食物,食物種類涵蓋一切所需要人士,有麵包,水果,杯麵,無需好似講到要生啪。

其他傳媒及政府官方新聞稿均有報道,所以根本就係港台記者係明知無煮食工具下仍然揀需要煮食嘅食物。所以整篇報道都係假,因為根本可以選無需煮食嘅嘢。仲話人政治抹黑,呢啲叫所謂第4權?天職講大話?

其實呢件事真係好嚴重!
壹傳媒記協全力支持黑記抹黑

傷港電台誤導公眾,證據確鑿,但死唔認錯,仲惡人先告狀。
如果冇手尾跟,係冇天理,政府無能。

香港市民就係第五權,專監察港台黑妓

記者關注組

垃圾港台

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-27 01:24 PM 發表
港台作為政府機構, 根本係呢件事上, 要幫政府宣傳, 有咩種類食物俾人, 政府點樣幫封鎖區內既人.
但港台不單止無為政府解畫, 仲係到誤導. 港台真係食屎..

仆街黑記!政府幾時執咗去?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]