• 瀏覽: 2,071
  • 回覆: 27
當年有件李x健去參選,結果得401票排第八。 而家居然批評一個攞到七千萬票嘅人話口才唔及佢,有D似太監話Hugh Hefner 唔識玩女人

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-1-27 10:41 PM 發表

曹操親身同佢講嘅😎
有個人好鍾意吹邊個邊個係佢朋友,邊個係佢學妹,曹操係佢朋友當年喺青山親自同佢講唔出奇喎

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-1-27 05:38 PM 發表

本帖子是討論川普的口才。
你想不想聚焦之?
再好的口才也不能曲說成直

輸就輸,靠口才能贏回來,那需要選舉投票何用?。

想說特朗普只是口才不好才輸了?這么幼稚的心思,還是早點收皮好,既不高明,也看輕這裡的網友,你已經玩了好多次這種小把戲

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-1-28 01:40 AM 發表
當年有件李x健去參選,結果得401票排第八。 而家居然批評一個攞到七千萬票嘅人話口才唔及佢,有D似太監話Hugh Hefner 唔識玩女人
哈哈哈。
你試試說說你或者你認為香港最有口才的人,如果面對一樓所說那幾個情況,會如何發表說法,以勸服法官公正地判案。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-1-28 10:00 AM 發表

哈哈哈。
你試試說說你或者你認為香港最有口才的人,如果面對一樓所說那幾個情況,會如何發表說法,以勸服法官公正地判案。
嘩,你條友仲好意思吹自己做過法官。 乜法官嘅職責唔係公平公正判案嘅咩? 乜原來要人地靠口才嚟勸服先會公正㗎
🙊🙈🙉真係講多錯多,真係應咗西人果句better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt.

@DocHolliday  
重點:
你或者你認為香港最有口才的人,如果面對一樓所說那幾個情況,會如何發表有說服力的言辭。
---
在你眼中,最有口才是不是本版有一個用五個字網名那位網友?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-1-28 10:45 AM 發表
重點:
你或者你認為香港最有口才的人,如果面對一樓所說那幾個情況,會如何發表有說服力的言辭。
---
在你眼中,最有口才是不是本版有一個用五個字網名那位網友?
乜你判案唔係睇證據,按法例嚟判,而係睇邊方口才好㗎?  如果係咁就真係一個狗官囉

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-1-28 10:51 AM 發表

乜你判案唔係睇證據,按法例嚟判,而係睇邊方口才好㗎?  如果係咁就真係一個狗官囉
這樣吧:
一樓所陳述的那幾個情況,咱們逐個切磋,看看你的應對那些情況的高見。
好不好?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-1-28 10:54 AM 發表

這樣吧:
一樓所陳述的那幾個情況,咱們逐個切磋,看看你的應對那些情況的高見。
好不好?
慳D啦,你仲未出夠醜呀? 首先你答法官嘅職責係咪公正判案? 定係要人地用口才去勸服先會公正

一樓第一件:
2020.Nov 3, 他說【意思是】:我們贏了,但是大選結果將會被偷竊。那麼 the Supreme Court 須要行動了。
。。。你咀嚼一下,然後說說是否認同{我的評論}:

這沒有遵守“實則虛之”原則。而且這句話太直率了,令最高法院感到不悅。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-1-28 11:42 AM 發表
一樓第一件:
2020.Nov 3, 他說【意思是】:我們贏了,但是大選結果將會被偷竊。那麼 the Supreme Court 須要行動了。
。。。你咀嚼一下,然後說說是否認同{我的評論}:

這沒有遵守“實則虛之”原則。而且這句話太直率了,令最高法院感到不悅。
你越講就越表現你根本唔係律師,你根本對US Supreme Court處理邊類案件都末搞得清。 去油管睇吓George Conway 之類嘅律師點講先學人充內行啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]