• 瀏覽: 1,516
  • 回覆: 24
政府宣布,二人限聚令、晚市禁堂食等社交距離措施延長多一星期,直至下星期三。 有市民說已經習慣限聚,但亦有市民批評,重開花市與限聚令自相矛盾。 有飲食界表示,如果措施延至農曆新年,會令生意損失7至9成,期望當局能放寬晚市堂食。

放寬又出事,唔放寬又出事,歹毒ge香港政府要攬炒
藍店照得罪

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/有市民稱已習慣限聚令-飲食界冀放寬晚市堂食-101815697.html

等等啦,疫情好嚴重啊

多九餘,日頭冇堂食咩?幾時有數據話堂食會增加傳染病毒機會?四大磚家及林鄭冇做飲食生意,蝕本執笠與五大金剛無關?

禁堂食時間應改為8:00pm-翌日12:30pm,此終晚餐的需求多於早餐,方便夜更或夜生活,而不方便回家的人

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-1-26 10:15 PM 發表
多九餘,日頭冇堂食咩?幾時有數據話堂食會增加傳染病毒機會?四大磚家及林鄭冇做飲食生意,蝕本執笠與五大金剛無關?
日間感染機會多於夜間,但防疫政所策永遠是相反

有乜辨法, 市民唔守法, 尤其是星期六,日, 淨係東涌都大把人齊齊違反限聚令, 政府唔執法, 執法部門永遠唔會對呢的人作出檢控, 最多都係做騷式檢控下的樓上吧, 扒地房, 機鋪之類, 但係對於類似東涌呢的大型群組就永遠冇人去執法, 檢控一個, 就走甩十個, 咁落去, 重話要清零, 你話呢?😆😆😆

無諗過會停

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-1-26 10:15 PM 發表
日頭都想禁架 但比人嘈返工無地方食飯咪即跪囉

邊有可能

引用:
1.5米內無戴口罩共處15分鐘,咪就係數據囉😅

引用:
原帖由 caritalau 於 2021-1-27 08:47 AM 發表

日頭都想禁架 但比人嘈返工無地方食飯咪即跪囉
夜晚冇堂食,d人咪冇咁想出街……依家下晝出街周街都係人,日日都好似星期日咁……

引用:
都講左好多次啦~係想減少d人出夜街嘅意欲囉~出街剩係得行街冇得去食飯你都無癮吧…
你可能會反問咁日頭又唔禁?日頭好多打工仔要食飯,唔想好似乞兒咁喺街食飯,上次禁全日堂食咪比人吊到仆街囉…你唔記得左?

禁止堂食,仲要禁止去廁所,禁止去睡房親熱,禁止搭車出行,以上各種行為都可以傳播病毒,感染病毒。

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-1-27 11:39 AM 發表

夜晚冇堂食,d人咪冇咁想出街……依家下晝出街周街都係人,日日都好似星期日咁……
你見到多人?

點解我見街上6成是?曱甴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]