• 瀏覽: 38,554
  • 回覆: 479
  • 追帖: 2
+20
日前,有身處佐敦封鎖區內的港台記者上載獲派發的物資圖,包括多袋即食麵及罐頭,但指賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。不過,有網民就發現,港台記者的照片將罐頭倒轉來拍攝,而據同區其他居民的照片可以清晰看到,政府派發的是易拉罐罐頭。對此,港區全國人大代表、工聯會會長吳秋北25日在社交媒體上載對比圖,批評港台記者蓄意誤導。吳秋北還強調「新聞自由不是搞分化,擾亂社會」。

電台新聞部日前在油麻地佐敦受限區域內的一則報道是事實陳述,而香港電台一直堅持尊重事實,不偏不倚作中肯報道。
皮面要幾厚先可以話自己不偏不倚作中肯報道

新聞來源連結:
http://www.hkcd.com/content/2021-01/25/content_1244989.html

問題系你報道阿個記者弱智,系佢角度當然系覺得事實。。等同飲醉酒講也既人。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-26 12:50 PM 發表
問題系你報道阿個記者弱智,系佢角度當然系覺得事實。。等同飲醉酒講也既人。
記者弱智,出聲明撐佢個上司直頭要打靶!

香港政府應該追究報導失實的責任............!!

可能香港賤台高層都想割席, 割又驚比細o個啲溶咗

港台黑記飲汽水都要用罐頭刀開嫁!

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-1-26 12:47 PM 發表
日前,有身處佐敦封鎖區內的港台記者上載獲派發的物資圖,包括多袋即食麵及罐頭,但指賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。不過,有網民就發現,港台記者的照片將罐頭倒轉來拍攝,而據同區其他居民的照片可以清晰看到,政府派發的是易拉罐罐頭。對此,港區全國人大代表、工聯會會長吳秋北25日在社交媒體上載對比圖,批評港台記者蓄意誤導。吳秋北還強調「新聞自由不是搞分化,擾亂社會」。

電台新聞部日前在油麻地佐敦受限區域內的 ...
「唔揪得」的意思就因為成個食物袋有幾罐罐頭可以生啪,
所以畀左無罐頭刀唔開得的梅林牌午餐肉,
無煮食工具唔知點搞的袋裝即食麵/通心粉,
都唔係智障!

有梁家榮呢條L樣做台長, 港台要幾無恥就有幾無恥.

一個由政府資助嘅電台竟然可以不停用不同嘅方法抹黑過政府 我都唔知好嬲定好笑

傷港電台 與民為敵😒

提示: 違規內容已被屏蔽
會唔會係因為香港電台有鐵飯碗?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-26 01:11 PM 發表

「唔揪得」的意思就因為成個食物袋有幾罐罐頭可以生啪,
所以畀左無罐頭刀唔開得的梅林牌午餐肉,
無煮食工具唔知點搞的袋裝即食麵/通心粉,
都唔係智障!
CB仔你就智障,本身住係度住戶點會無煮食用具同罐頭刀,係記者本身唔係住係度梗係咩都無,切身處地你去住酒店都唔會自己開爐煮飯啩,要撐都要有理據,不過你都係盲撐開…

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-1-26 01:10 PM 發表
港台黑記飲汽水都要用罐頭刀開嫁!
佢無帶老母同工人姐姐係身邊啫

你信黃畜講嘢?

主題標籤 #香港電台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]