• 瀏覽: 38,757
  • 回覆: 479
  • 追帖: 2
+20
走入去封鎖疫區住酒店嘅陳先生
係咪港台員工

https://youtu.be/2BXuOvhJSJ0

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2021-1-26 02:09 PM 發表

咁想問最後餓死左幾多人呢??
無餓死人,所以政府就可以智障了?

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-1-26 12:47 PM 發表
日前,有身處佐敦封鎖區內的港台記者上載獲派發的物資圖,包括多袋即食麵及罐頭,但指賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。不過,有網民就發現,港台記者的照片將罐頭倒轉來拍攝,而據同區其他居民的照片可以清晰看到,政府派發的是易拉罐罐頭。對此,港區全國人大代表、工聯會會長吳秋北25日在社交媒體上載對比圖,批評港台記者蓄意誤導。吳秋北還強調「新聞自由不是搞分化,擾亂社會」。

電台新聞部日前在油麻地佐敦受限區域內的 ...
政府幾時至肯執咗呢間負資產

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-26 02:08 PM 發表

人哋做野報道,政府又唔畀佢出區.......

記者無自備食物,所以政府就可以智障?
講明封區你走入去,無做足準備怪政府?!

記者無野食咩?! 有無寫呢40小時食左咩?! 四罐罐頭?!

攞物資時有無同在場人員請求?!

政府準備物資俾居民,對象唔係呢啲忽然亂入工作者。

從前線記者, 編輯, 主編, 總監, 都係蛇鼠一窩.

以最近法庭觀察,九成黃絲係弱智或有病,港台記者觀察到呢點先會assume好多人唔識開罐頭

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-26 02:07 PM 發表

有人換過,得6個杯麵捱兩日。
dllm六個杯麵仲唔撚夠食兩日? 你乜撚野構造丫

引用:
原帖由 krolik 於 2021-1-26 01:09 PM 發表
可能香港賤台高層都想割席, 割又驚比細o個啲溶咗
怕佢帶人上去裝修

引用:
原帖由 ONZ... 於 2021-1-26 02:21 PM 發表

dllm六個杯麵仲唔撚夠食兩日? 你乜撚野構造丫
唔係杯麵多少既問題, 佢要食鮑魚燕窩, 政府冇提供

傷港電台真係人無恥便無敵

老屈抹黑得咁過引!應該即時學美國佬的民主嘢!即時炒晒佢!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-26 02:07 PM 發表

有人換過,得6個杯麵捱兩日。
夠啦,餓唔死嘅。都未計嗰幾罐易拉罐頭同粟米。

出政府糧倒政府米,咩玩法

邱騰華死左去邊?你管轄嘅港台亂到咁重唔炒哂班人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]