• 瀏覽: 38,810
  • 回覆: 479
  • 追帖: 2
+20
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-26 01:36 PM 發表

無疑果一個食物袋畀一般家庭係無問題,
但畀賓館客就只會得啖笑,令人好崩潰。
大個食物袋只有4罐罐頭可正常食用,要捱兩日!
其他果啲,只可以「留念」。

可以睇到的,就係政府只係視派食物袋係工作,
交行貨算數,無用心去做。
拎左個只岩住宅有D唔岩旅館既食物袋,乜有話唔可以再同政府換番一個岩旅館既食物袋架,換番個岩既乜好難架,難到要出聲插政府架,記者究竟係乜心態先。要政府一個臨時措施十全十美地就哂封鎖區全部既人?連旅館可能無罐頭刀都要諗埋?所以,人一黃,心盲腦又殘係無講錯,

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-26 01:46 PM 發表

張相是否倒轉了呢度唔係重要,或者係記者的線人傳俾佢.重要是政府派了甚麼,是否實用.

緊急時無刀都可以試下將冠頭撞向牆,撞爆個冠頭就食到入面的肉,但午餐肉係豬肉...

記者如果持平報導,又唔算係批評政府,如果無人提起,下次又係派豬肉,可能真係有一次聖戰士出動.
港台呢個報導都算持平

講大話要道歉咁左報咪好唔特閒

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-26 01:50 PM 發表

佢先冇咁蠢
黑記互相掩護

傷港賤台!!!

全港新聞最偏頗首推爛果,場港電台跟隨其後,香港無人不知。

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-26 01:46 PM 發表

張相是否倒轉了呢度唔係重要,或者係記者的線人傳俾佢.重要是政府派了甚麼,是否實用.

緊急時無刀都可以試下將冠頭撞向牆,撞爆個冠頭就食到入面的肉,但午餐肉係豬肉...

記者如果持平報導,又唔算係批評政府,如果無人提起,下次又係派豬肉,可能真係有一次聖戰士出動.
叫個記者搵個頭撞牆就真

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-1-26 12:52 PM 發表

記者弱智,出聲明撐佢個上司直頭要打靶!
冇恥就冇敵。

港台一早出呢致歉咪大事化小囉.
現在仲要死撐只會等多D人睇清楚佢地係幾有立場.
等睇更多人圍插佢. 
只可以話低死. 

其實真係摺左港台佢啦....一味反反反, 養住班曱X........慳番D錢好過啦

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-26 01:51 PM 發表

拎左個只岩住宅有D唔岩旅館既食物袋,乜有話唔可以再同政府換番一個岩旅館既食物袋架,換番個岩既乜好難架,難到要出聲插政府架,記者究竟係乜心態先。要政府一個臨時措施十全十美地就哂封鎖區全部既人?連旅館可能無罐頭刀都要諗埋?所以,人一黃,心盲腦又殘係無講錯,
有人換過,得6個杯麵捱兩日。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-26 01:49 PM 發表

記者不能自理,亦增加在場政府人員工作。 有錢租賓館都唔走,但唔知自備食物餐具?!
人哋做野報道,政府又唔畀佢出區.......

記者無自備食物,所以政府就可以智障?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-26 01:36 PM 發表

無疑果一個食物袋畀一般家庭係無問題,
但畀賓館客就只會得啖笑,令人好崩潰。
大個食物袋只有4罐罐頭可正常食用,要捱兩日!
其他果啲,只可以「留念」。

可以睇到的,就係政府只係視派食物袋係工作,
交行貨算數,無用心去做。
咁想問最後餓死左幾多人呢??

港台
#廢物
#曱甴
#白痴
#死黑記
#罐頭刀
#易拉罐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]